Setari Cookie-uri

5 paşi pentru o coadă de cal perfectă

Ușor de realizat, simplă și nepretențioasă, dar totuși glam și chic, coada de cal poate impresiona fie printr-un look drept și strălucitor, perfect neted, fie prin bucle lejere care îți dau un aspect angelic.

Fără nicio urmă de îndoială, coada de cal este una dintre cele mai versatile coafuri ale tuturor timpurilor. Ușor de realizat, simplă și nepretențioasă, dar totuși glam și chic, coada de cal poate impresiona fie printr-un look drept și strălucitor, perfect neted, fie prin bucle lejere care îți dau un aspect angelic.

Azi îți vom vorbi despre așa-numita coadă de cal perfectă, cea care va atrage atenția tuturor prin finișul său impecabil. Ea poate fi executată în 5 pași și are nevoie de doar un strop din atenția ta. Află care sunt etapele ce te apropie de perfecțiune și descoperă și câteva trucuri care îți asigură reușita.

Pasul 1: Perierea părului

E de la sine înțeles că nu poți începe o coafură fără a peria părul, dar care este rostul acestui gest, în mod practic? Prin periaj, nu numai că elimini eventualele noduri din păr, care ar putea conferi un look nu prea atrăgător cozii tale de cal, dar contribui și la distribuirea uleiurilor naturale pe toate șuvițele. Astfel, podoaba ta capilară va fi mai strălucitoare și mai frumoasă, oferind acel look glam ponytail-ului.

Citește și:

Truc: atunci când piepteni părul, folosește o perie rotundă, cu peri mari. Aceștia vor imprima un volum extraordinar cozii tale de cal.

Pasul 2: Prinderea părului în coadă

Am ajuns și la formarea propriu zisă a cozii. Ai grijă ca aceasta să pornească de undeva de la jumătatea distanței dintre linia părului și ceafă, pentru ca aspectul final să fie unul armonios, tineresc. Folosește-te de perie pentru a te asigura că netezești suprafața părului. De asemenea, acordă atenție elasticelor. Sunt recomandate cele din material textil, care nu agresează cuticula, în culori care să se potrivească cu nuanța părului sau a hainelor tale. Poți camufla eventual elasticul cu o șuviță de păr dacă nu îți dorești să fie vizibil.

Truc: lasă-te cu capul în jos înainte de a prinde coada. Acest secret va amplifica volumul despre care ți-am tot vorbit la pasul anterior.

Citește și:

Pasul 3: Taparea

O coadă de cal perfectă, impecabilă, are cu siguranță un efect remarcabil. Dar știi ce o face și mai frumoasă? Un tapaj delicat. Acest artificiu „ridică” vizual rădăcina firului de păr, asigurând astfel un efect de lifting care îi va face pe cunoscuți să te întrebe cum de ai scăpat de 10 ani și arăți atât de bine. Folosește un pieptene cu dinții foarte fini și execută mișcări delicate. Poți apela la tapaj atât înainte de a forma coada, dar și după, dacă îți dorești ca efectul să fie mai lejer.

Truc: O pudră pentru volum va face diferența dintre o coadă frumoasă și una senzațională. Înainte de a prinde părul, aplică acest produs la rădăcină și apoi tapează în mod delicat. Folosește un produs pentru texturare și finisare mată și vei avea o coafură pur și simplu exemplară!

Citește și:

Sursa foto: Pastel3

Pudra pentru par- Loreal Tecni Art Volume Super Dust (nivel 3) 7 gr

Pasul 4: Netezirea firelor rebele

Mai ales dacă ai tapat părul cât era prins în coadă, acum te vei confrunta cu câteva fire de păr rebele. Folosește un spray de finisare pentru luciu, care să le „pună la locul lor”. La fel de bine te poți servi de propriile palme, dacă îți dorești ca efectul să fie mai lejer.

Truc: pentru firele de păr rebele din coada propriu-zisă, folosește un ulei de păr. Acesta e minunat mai ales pe vârfuri și oferă inclusiv avantajul de a hidrata cuticula și de a conferi o strălucire naturală, radioasă. Orice funcționează: ulei de cocos, de ricin, de argan, tot ce ai prin casă va face miracole.

Pasul 5: Fixarea

Ești gata! Un strop de fixativ îți va garanta că ponytail-ul tău stă la locul său pe tot parcursul zilei. Coafura rezistă, indiferent de condiții.

Citește și:

coada de cal

Truc: Dacă îți dorești un ponytail cu mai multă atitudine, poți bucla cu ajutorul unui ondulator șuvițele din coadă. Acest secret e prețios mai ales pentru fetele cu păr mult prea fin și subțire, care pot avea motive să se plângă de lipsa volumului în coadă.

Cea mai simplă, mai versatilă și mai adorată coafură a tuturor timpurilor a devenit și mai de succes decât ne aminteam. Profită de trucurile împărtășite de specialiști și urmează cele 5 trucuri de mai sus, pentru o coafură demnă de o Ariana Grande autohtonă!

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.