Setari Cookie-uri

Curcubeu pe unghii: oje în culori vibrante

Vara este anotimpul care nu acceptă scuze. Nicio scuză să spui „nu” distracției, nicio scuză să porți ținute plictisitoare, nicio scuză să nu profiți de paleta de culori pastelate pentru a îți colora viața.

Colorează-ți gândurile, colorează-ți visele, colorează-ți părul și colorează-ți unghiile.

Nu în roșu, nu în vișiniu, nu în nuanțe de maro sau gri, ci în cele mai vii și optimiste nuanțe – roz, galben, portocaliu, lila, verde mentă, turcoaz și albastrul cerului senin.

Oje în culori pastelate

Deși mă declar fană înfocată a nuanțelor de nude când vine vorba de oja de pe unghiile mele, odată cu sosirea sezonului cald nu pot să nu tânjesc după culorile vibrante. Uneori, pentru că nu reușesc să mă decid la o singură culoare, accept să îmi transform unghiile într-un curcubeu care mă înveselește în fiecare zi.

Și chiar funcționează. O unghie verde mentă, una galbenă, alta lila și celelalte două roz și albastru, este suficient să mă uit la ele și să încep să privesc viața altfel, să o privesc în culori.

Citește și:

Oja lucioasa

Ojă lucioasă

Bineînțeles că sunt atentă ca atunci când am unghiile colorate în nuanțe atât de dulci și de puternice să port haine în aceleași tonuri și să îmi păstrez doza de optimism și zâmbetul pe buze. Nu îmi închipui o persoană îngândurată purtând astfel de culori. Mă rog chiar să țină și vremea cu mine, pentru că altfel se înțelege soarele cu rozul și verdele mentă, decât ploaia și norii gri cu ele.

Terapia prin culoare

Și dacă nu mă crezi când spun că oja de la unghii îmi schimbă starea de spirit, iată ce spun cercetătorii despre puterea culorilor:

Portocaliu – culoarea căldurii, a creativității și a emoțiilor. Exprimă bucurie și curaj, este caracteristică unei persoane cu caracter sociabil, însă totodată, în funcție de nuanță, poate indica dezechilibru emoțional, agitație, mânie, îngrijorare și vanitate.

Citește și:

Galben – culoarea luminii solare, a optimismului și activității mentale. Nuanța de galben deschis este cea mai veselă dintre toate și exprimă căldură, înviorare, satisfacție, intimitate, fiind un calmant al psihonevrozelor. Galbenul sporește capacitatea de mobilizare și concentrare și întreține starea de vigilență.

Albastru – culoarea calmului; este o culoare liniștitoare și odihnitoare atât pentru trup cât și pentru suflet, îndeamnă la concentrare și pace interioară.

Verde – culoarea speranței și a gândirii pozitive; înseamnă viață, fiind culoarea naturii care ne înconjoară. Totodată, este culoarea împlinirii a generozității și a echilibrului.

sursa foto front page: shutterstock/ by remark anna

Citește și:

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.