Setari Cookie-uri

Primele fire albe? Iată cum trebuie să îți vopsești părul!

Sfaturi pentru prima colorare a părului

Apariția primelor fire albe de păr este un proces natural care are legătură nu doar cu vârsta, ci și cu predispoziția genetică și stilul de viață. Părul albește atunci când scade cantitatea de melanină, pigmentul natural care oferă culoarea podoabei capilare și, din păcate, nu există metode naturale prin care albirea să fie reversibilă.

Pe de cealaltă parte, acest moment din viață poate fi prilejul ideal pentru a încerca o schimbare discretă de imagine și pentru a experimenta o nouă nuanță de păr. Iată câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte de prima vopsire.

1. Alege o vopsea de păr fără amoniac!

Pentru o experiență plăcută pentru toate simțurile, pentru prima vopsire se recomandă un produs care să nu conțină amoniac, o substanță cu miros înțepător, folosită pentru eliminarea culorii naturale a părului și facilitarea acoperirii cu o altă nuanță. Un astfel de procedeu are urmări neplăcute asupra firului de păr pe care îl poate face aspru și casant.

Citește și:

foto

2. Testează reacția pielii la vopsea!

Înainte de colorarea propriu-zisă, este important să te asiguri că nu vei avea o reacție alergică la una dintre substanțele aflate în produsul ales de tine. Cea mai rapidă metodă este să aplici o cantitate mică de vopsea într-o zona ascunsă, cum ar fi ceafa sau în spatele urechii, și să aștepți câteva minute. Dacă apare senzația de arsură sau usturime, vopseaua în cauză îți este complet contraindicată și trebuie să clătești bine locul în care ai testat-o.

3. Nu te vopsi imediat după ce te-ai spălat pe cap!

Chiar dacă pare greu de crezut, sebumul secretat în mod natural de scalp contribuie la protejarea pielii și a firului de păr. Prin urmare, este indicat să aștepți cel puțin două zile între cea mai recentă spălare pe cap și vopsire.

Citește și:

4. Protejează-ți pielea de petele de vopsea!

Uneori, prima experiență cu vopseaua de păr poate să îți transforme prosopul, rochia și părul într-o imitație de Jackson Pollock. Pentru a evita astfel de neplăceri, aplică întotdeauna vopseaua cu ajutorul instrumentelor pe care le găsești în cutie și conform instrucțiunilor. De asemenea, înainte de colorare, dă-te cu un strat generos de cremă pe lângă linia părului, pe frunte, după ureche și la ceafă. În cazul în care te vei atinge pe față, aceasta te va proteja de pete, iar la final o poți îndepărta ușor cu ajutorul șervețelelor demachiante sau a unor dischete de bumbac.

5. Nu face o schimbare radicală de culoare!

Pentru a ajunge, de exemplu, de la brunet la blond, părul trebuie supus unui proces de decolorare care, de cele mai multe ori, trebuie repetat și care dăunează firului de păr. Pentru prima ta vopsire, încearcă o nuanță apropiată de cea naturală, cu o diferență de unul sau două tonuri.

Citește și:

Afla mai multe despre acoperirea firelor albe si nunata care ti se potriveste pe lorealparis.ro

Foto main

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.