Setari Cookie-uri

Masca nutritiva pentru ten gras in 10 pasi simpli

Seboreea, sau excesul de sebum, este una dintre afecțiunile pielii care se accentuează pe timpul verii și, netratată la timp, poate duce la apariția și accentuarea acneei, oferind tenului un aspect inestetic. 

comunicat de presa

Temperaturile ridicate din perioada verii contribuie nu doar la disconfortul termic resimțit de fiecare dintre noi, dar și la producerea în exces a sebumului care, alături de transpirație și alte impurități, fac din tenul nostru unul sensibil, care necesită o atenție deosebită și îngrijire potrivită nevoilor sale.

Seboreea, sau excesul de sebum, este una dintre afecțiunile pielii care se accentuează pe timpul verii și, netratată la timp, poate duce la apariția și accentuarea acneei, oferind tenului un aspect inestetic.

Dacă observi un aspect lucios, cu precădere în zona frunții și a nasului, porii proeminenți și puncte negre, e semn că ar fi bine să recurgi la folosirea unei măști nutritive pentru față care să te ajute să recapeți un aspect plăcut și proaspăt pentru tenul tău.

Citește și:

Și pentru că natura este cea care ne oferă remedii multiple, îți oferim rețeta unei măști din ingrediente naturale, ușor de preparat acasă, și cu efecte vizibile asupra tenului gras.

Ingrediente pentru prepararea măștii:
Două linguri de gel pur din Aloe Vera

O linguriță de suc din lămâie

Un albuș de ou

Beneficii:

Aloe Vera este o plantă care conține mai mult de 200 de ingrediente, care regenerează țesuturile și mențin elasticitatea pielii. Seva plantei de Aloe Vera are proprietăți antiinflamatorii, antivirale, antiseptice, detoxifiant și de stimulare a colagenului, oferind pielii luminozitate și un aspect întinerit.

Lămâia are puternice efecte bactericide, antiseptice, diuretice, tonice și energizante. Folosită pe piele, reduce acneea și oferă tenului un aspect tânăr și curat.

Citește și:

Albușul de ou are proprietăți astringente, „strângând” astfel porii dilatați și ajutând la reducerea producerii de sebum. De asemenea, albușul de ou este bogat în colagen și proteine și are efect de întinerire a pielii.

Mod de preparare și aplicare:

Pasul 1: separă albușul de gălbenușul oului

Pasul 2: apoi bate albușul până devine spumă

Pasul 3: curăță coaja frunzei de Aloe Vera

Pasul 4: extrage gelul din interiorul frunzei de Aloe Vera

Pasul 5: taie lămâia pe jumătate

Pasul 6: stoarce-o până obții suc

Pasul 7: omogenizează ingredientele într-un bol

Pasul 8: aplică masca obținută pe față, masând ușor, și las-o să se usuce

Pasul 9: apoi continuă să aplici și cel de-al doilea strat

Pasul 10: după uscarea completă, spală tenul cu un burete înmuiat în apă rece.

Citește și:

Bucură-te de un ten hidratat, mat, gata pentru un selfie!

Poți repeta aplicarea măștii la interval de o săptămână.

Photo by Kari Shea on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.