Setari Cookie-uri

6 greșeli de evitat în machiaj

Află care sunt cele mai frecvente greșeli de machiaj, pe care trebuie să le eviți!

Cu ajutorul machiajului potrivit, se pot obține rezultate uimitoare, care reprezintă adevărate arme feminine de seducție. Cu toate acestea, când machiajul se îndepărtează de efectul natural și tinde să exagereze, poate transmite efectul opus. Află care sunt cele mai frecvente greșeli de machiaj, pe care trebuie să le eviți, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Folosirea în exces a fondului de ten

Chiar dacă fondul de ten a devenit o necesitate în machiajul de zi cu zi, acesta nu trebuie să fie aplicat în exces, indiferent de problemele tenului. În dorința de a acoperi imperfecțiunile, cele mai multe dintre femei folosesc numeroase straturi de fond de ten, care oferă tenului un aspect îmbătrânit și nu permit pielii să respire. Pentru a obține un efect natural și un machiaj plăcut, este recomandat să se aleagă un fond de ten apropiat de nuanța pielii tale, care să fie întins foarte bine pe gât, pentru a evita aspectul de mască. Iată cum poți folosi produsele potrivite pentru un machiaj de zi, din următorul video!

Citește și:

Fardurile de pleoape asortate cu hainele

Asortarea fardurilor de pleoape cu nuanța predominantă a hainelor reprezintă una dintre cele mai frecvente greșeli în machiajul feței. Pentru a obține un look de excepție, machiajul ochilor ar trebui să fie în contrast cu hainele pe care le porți și nu folosind aceleași culori. Folosește nuanțe de fard complementare hainelor purtate sau alege un contrast închis-deschis. Totodată, dacă ești palidă sau ai cearcăne, nu sunt recomandate nuanțele închise pe pleoape, deoarece accentuează și mai mult aceste imperfecțiuni. Pentru a avea o privire luminoasă, alege nuanțe deschise, cu textură sidefată. În schimb, dacă ai un ten închis la culoare, poți opta pentru farduri mai închise, în nuanțe asemănătoare cu pielea.

Citește și:

Rujul aplicat peste buzele crăpate

Oricât de mult ți-ai dori să porți rujul preferat atunci când ai buzele crăpate, este una dintre cele mai mari greșeli! Nu doar că rujul nu se va aplica uniform pe buze, însă le va agrava starea. De aceea, atunci când te confrunți cu această problemă și ai buzele uscate sau crăpate, folosește balsamuri și glossuri, evitând rujurile mate. Dacă ai nevoie de ruj cu orice preț, folosește întâi un balsam de buze și abia apoi aplică rujul.

Ochii intens conturați

Ochii intens conturați în interior, cu ajutorul unui creion dermatograf, nu ar trebui să facă parte din rutina ta de machiaj, în special pe timpul zilei. Mai mult, un contur exagerat al ochilor va părea foarte dur în combinație cu un ten deschis și cu farduri închise, subliniind cearcănele și oferind senzația de ochi înfundați. În următorul video, vei afla sfaturi utile pentru momentele în care vrei să realizezi un machiaj de seară rapid:

Citește și:

Colorarea intensă a pomeților

Pomeții trebuie să fie conturați prin folosirea unui blush discret, apropiat de nuanța rujului pe care îl porți. Dacă ai un machiaj natural, poți opta pentru un fard de obraz în nuanțe de roz, piersică sau corai, care să-ți ofere strălucire, fără să încarci machiajul sau să obții un machiaj de tip clown. Pentru a împiedica o colorare excesivă a pomeților, aplică fardul de obraz la sfârșit și scutură bine pensula înainte de aplicare.

Alegerea greșită a conturului de buze

Nuanța creionului folosit pentru conturul buzelor poate să fie mai închisă decât cea a rujului, pentru a reuși să conturezi buzele mai intens. Astfel, pentru a fi sigură că nu ai cum să dai greș, alege rujul și creionul de buze din game ușor diferite și nu opta pentru alegerea unor nuanțe asemănătoare sau chiar identice. Indiferent de forma buzelor, poți alege să depășești ușor peste conturul natural, pentru a crea efectul de buze mărite. Pentru ca rujul să reziste cât mai mult pe buze, aplică înainte și un strat subțire de pudră.

Citește și:

Dacă îți dorești să obții un machiaj perfect pentru zi, cu produse accesibile, ține cont de sfaturile din următorul video!

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.