Setari Cookie-uri

Trucuri pentru o coafură ca la salon făcută acasă

Este bine să fii pregătită pentru orice surpriză și să ai la îndemână atât produsele necesare pentru a-ți face coafurile potrivite, cât și să stăpânești tehnicile.

Chiar dacă programările la salonul de înfrumusețare ne prind bine și ne fac să ne simțim excelent, nu întotdeauna avem timp sau resurse financiare pentru ele. Uneori, mai ales când se ivesc evenimente neașteptate, invitații la petreceri de weekend, concerte sau simple întâlniri, este mai potrivit să îți aranjezi părul singură, acasă.

De aceea, este bine să fii pregătită pentru orice surpriză și să ai la îndemână atât produsele necesare pentru a-ți face coafurile potrivite, cât și să stăpânești tehnicile astfel încât să nu petreci jumătate de zi doar cu aranjatul părului. Iată câteva sfaturi pentru a obține rezultate de succes.

Asigură-te că ai produsele de styling necesare

La fel ca în make-up, secretul unui rezultat reușit stă 50% în talentul hairstylistului și 50% în produsele pe care le folosește. Cu alte cuvinte, trebuie să îți și exersezi talentul, dar și să pregătești „trusa salvatoare” cu instrumentele și produsele de care ai nevoie pentru a-ți aranja părul la fel de bine ca la un salon. Investește în tehnicile pe care le folosești, dar și în produse. Cu siguranță nu îți dorești ca părul tău să se desprindă din coc, imediat cum ai ieșit din casă. Pe de altă parte, nu vrei să petreci jumătate de zi doar pentru a-ți face o împletitură ca în revistele de hairstyling. Pentru a-ți eficientiza timpul, dar și efortul, iată câteva dintre lucrurile care nu trebuie să lipsească de pe lista cu produse pentru păr:

Citește și:
  • Pieptene;
  • Perie pentru par;
  • Uscător;
  • Pulverizator;
  • Ondulator;
  • Bigudiuri;
  • Fixativ;
  • Spumă;
  • Ceară pentru păr;
  • Agrafe;
  • Elastice;
  • Bentițe și alte accesorii.

Caută surse care te inspiră

Învăță de la profesioniști. Pentru a avea mai multă inspirație, urmărește paginile de Instagram, Pinterest sau Facebook ale celor mai buni hairstyliști din lume, dar și canalele de Youtube a persoanelor care creează tutoriale în acest domeniu. Grație internetului, în ziua de astăzi poți învăța orice, important este să îți faci timp pentru asta.

Exersează

La fel ca în make-up, cu cât exersezi mai des, cu atât începi să îți perfecționezi rezultatele. Fă-ți timp să încerci o coafură nouă măcar o dată pe săptămână, eventual în weekend, când poți urmări tutoriale și poți să aplici pașii pe care îi ai prezentați în filmările găsite. Rezervă-ți din când în când o oră doar pentru asta.

Citește și:

Îngrijește-ți părul constant

Firul de păr se subțiază, se usucă și se deteriorează mai ales atunci când folosești des ondulatorul, peria rotativă sau alte device-uri de genul acesta. Și aici este important să folosești produse de calitate care protejează firul de păr) cum sunt și plăcile cu înveliș ceramic sau turmalină) sau să folosești uscătorul pe o treaptă mică de căldură. În plus, nu uita de balsamul de păr și de serurile hidratante și de două ori pe săptămână folosește câteva măști preparate în casă. Sunt indicate cele pe bază de ulei de ricin, cocos, ulei de măsline, miere și ou. Iată în continuare una dintre cele mai eficiente rețete de mască pentru păr uscat și deteriorat.

Ingrediente necesare:

  • O lingură și jumătate de ulei de cocos;
  • O lingură de miere.

Mod de utilizare:

Citește și:

Amestecă ingredientele într-un castron, apoi transferă-le într-o oală pe care o vei pune pe foc. Lasă ingredientele să se topească până când încep să se omogenizeze. Aplică apoi masca pe păr, evitând rădăcinile și acoperă părul cu o cască de duș, lăsând totul să acționeze 15-20 de minute. Spală apoi părul cu un șampon care hidratează și hrănește.

Urmărind acești pași, poți trece la treabă. În scurt timp vei reuși să îți îmbunătățești radical tehnicile de coafat și să vei obține niște coafuri care vor capta atenția și admirația tuturor!

Sursa foto: By Voyagerix, Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.