Setari Cookie-uri

5 motive pentru a-ți vopsi părul cu produse care nu conțin amoniac

Dorința de schimbare poate interveni atunci când îți schimbi jobul, faci o reconversie profesională, te muți într-un alt oraș, te despărți de un iubit sau doar vrei să îți faci curaj faci o schimbare importantă în viața ta.

Schimbarea culorii părului este o dorință care intervine în viața oricărei femei la un moment dat. Fie că este vorba doar despre o curiozitate sau o marcare simbolică a unei etape a vieții, vopsirea părului reprezintă pentru femei o schimbare importantă. Dorința de schimbare poate interveni atunci când îți schimbi jobul, faci o reconversie profesională, te muți într-un alt oraș, te despărți de un iubit sau doar vrei să îți faci curaj faci o schimbare importantă în viața ta.

În orice etapă te-ai afla, te încurajăm să faci ceea ce simți, însă vrem să ne asigurăm că vei lua o decizie documentată. Credem că este important să știi ce fel de culoare ți se potrivește, ce fel de vopsea vrei să folosești, cât și cum îți vei întreține părul după vopsire. Mai mult, în acest articol, vom detalia avantajele folosirii de vopsea fără amoniac în procesul de colorare a părului, cât și vom încerca să evidențiem diferența dintre acest tip de vopsea și cea permanentă, pe bază de amoniac.

Citește și:

Vom începe prin a explica ce este amoniacul și care este rolul lui, după care ne vom uita la avantajele pe care vopseaua fără amoniac le prezintă. Pregătită? Să începem!

Amoniacul este o substanță folosită în colorarea părului pentru a crește nivelul de pH-ul al acestuia în timpul procesului de vopsire. Mai exact, amonicaul deschide cuticula firului de păr și permite pigmenților de culoare din vopsea să se depoziteze în structura interioară a acestuia - în cortex. De asemenea, rolul amoniacului este să deschidă culoarea naturală a firelor de păr pentru a permite recolorarea lor.

vopsirea parului Foto: Ben Eaton

Probabil că următoarea întrebare care îți vine în minte este “Și cât durează o astfel de vopsea? O să mă țină suficient de mult?”.

Citește și:

Calitatea și durata de viață a unui produs de colorare care nu conține amoniac variază de la brand la brand. În orice caz, cele mai multe produse pot fi folosite fără grijă, pentru că piața se afla la un nivel destul de avansat. Dacă la început vopseaua fără amoniac nu reușea să pătrundă în structura interioară a firului de păr și culoarea se ducea în câteva săptămâni, acum lucrurile s-au schimbat. Câteva dintre cele mai renumite branduri au găsit o inovație prin care culoarea rezistă mai mult datorită uleiurilor folosite în compoziție. Uleiurile din vopsea pătrund ușor în fibra firului de păr, iar pigmenții sunt infuzați odată cu acestea și se fixează într-un mod eficient.

Principalele cinci motive pentru care vopseaua fără amoniac poate fi o alternativă foarte potrivită la vopseaua permananentă sunt următoarele:

Citește și:

1. Naturaleţea culorii

Naturalețea și simplitatea revin mereu în trend și, cu siguranță, sunt niște atribute împărtășite de mare parte dintre femei la nivel de look. Mai ales în domeniul vopsirii părului, trendul este unul axat pe culori naturale precum blondul natural, grizonat sau satenul cu nuanțe de gri. Dacă îți place să variezi culoarea părului într-un mod subtil, vopseaua fără amoniac îți oferă o paletă largă de nuanțe, nauralețea pe care o cauți și blândețea de care părul tău are nevoie.

2. Protecţie şi strălucire

Vopseaua fără amoniac nu este foarte dură cu părul tău. Datorită uleiurilor din compoziție, părul tău va rămâne flexibil, maleabil și hidratat. Mai mult, vei avea parte de strălucirea specifică post-vopsire, pe care o vei putea întreține cu șampoane și balsamuri blânde care vor păstra calitățile dobândite prin vopsire. Astfel, părul tău va fi mereu hidratat, hrănit și va avea textura necesară pentru a-l coafa cum îți dorești.

Citește și:

3. Acţiune blândă la nivelul firului de păr

Dacă părul tău a trecut prin colorări dure de-a lungu timpului, care l-au lăsat sârmos și deshidratat, vopseaua fără amoniac este soluția ideală dacă îți dorești în continuare să te vopsești. Pe de altă parte, dacă îți colorezi părul pentru prima oară și ai ceva îndoieli în legătură cu asta, poți alege cu încredere acest tip de vopsea.

vopsirea parului

Foto: Lethicia Matos

4. Mirosul plăcut

Dacă ți-ai vopsit vreodată părul cu produse pe bază de amoniac, este foarte posibil să fi simțit o senzație de usturime la nivelul ochilor și un miros înțepător. Ți-ai spus probabil că este foarte toxic, dar că rezultatul final va fi suficient pentru a compensa senzația neplăcută.

Vopseaua fără amoniac are marele avantaj al unui miros plăcut care te îmbie la a te bucura de întreaga experință. Vopsitul nu mai trebuie să fie chinuitor, ci poate deveni un ritual de îngrijire și înfrumusețare care să îți facă plăcere!

Citește și:

5. Acoperă firele albe în întregime

Dacă atributele de mai sus păr foarte atractive, este posibil să te întrebi dacă vopseaua chiar va acoperi tot și va dura suficient de mult. Vopseaua fără amoniac bifează și acest aspect, pentru că acoperă într-un mod natural și subtil firele de păr albe sau gri. Prin prisma colorării în mai multe nuanțe ce conferă naturalețe părului, vopseaua reușește să integreze firele albe sau gri în întregul tablou al părului tău, cât și a look-ului.

În final, sperăm că ți-am oferit o imagine de ansamblu suficient de clară și comprehensivă pentru a lua o decizie în privința colorării paului tău. Blândețea cu care acționează, protecția pe care o oferă părului tău, mirosul plăcut, aspectul natural și gradul de acoperire a fireor albe sunt cele cinci principale beneficii ale produselor de colorare fără amoniac. Nu uita: cel mai important este să te simți bine în timpul procesului, să nu îți distrugi părul, să poți menține sănătatea lui cu ușurință după vopsire și să ai un look natural pe care să îl poți purta cu lejeritate zi de zi. Succes!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.