Setari Cookie-uri

Cum alegi culoarea fardului de pleoape în funcție de culoarea ochilor

Ce culori îți pun cel mai bine în evidență ochii!

Machiajul ochilor nu mai trebuie să fie limitat la nuanțe de nude și maro. Cu sute de culori, texturi și modele la dispoziție, astăzi este foarte ușor să creezi un machiaj luxuriant la tine acasă. Mai jos poți afla ce culori îți pun cel mai bine în evidență ochii.

Culori pentru ochii căprui

Persoanele cu ochii căprui sunt printre cele mai norocoase pentru că pot purta aproape orice culoare la ochi. Pentru a face ochii să pară mai clari poți încerca mov închis, auriu-maro, sau cupru. Pentru a-i face sclipitori este suficient să alergi nuanțe de argintiu, roz prăfos, roz-auriu sau negru-cărbune. Pentru a avea ochi pătrunzători poți combina nuanțele de negru cu un eyeliner de aceeași culoare. Dacă vrei să evidențiezi căldura ochilor este suficient să apelezi la un eyeliner bleumarin.

Citește și:

Culori pentru ochii albaștri

Nuanțele de portocaliu și oranj sunt opuse albastrului pe cercul culorilor; așadar, dacă ai ochii albaștri poți încerca un fard de pleoape portocaliu, maro-portocaliu, coral, somon, piersică, sienna sau chiar teracotă. Pentru a face ochii albaștri să strălucească, uneori chiar la propriu, poți alege pigmenți ochi în nuanțe de bronz, auriu, cupru sau șampanie. Este important totuși să ții minte că eyeliner-ul negru nu se potrivește în niciun caz ochilor albaștri deoarece are tendința de a accentua paloarea feței. De asemenea, este recomandat să eviți fardul în nuanțe violet închis și maro. Pentru un efect de accentuare a trăsăturilor poți încerca eyeliner-ul maro, șampanie sau bronz. În ceea ce privește mascare poți alege nuanțe de maro închis sau albastru marin.

Citește și:

Culori pentru ochii verzi

Dacă ai ochii verzi, nuanțele de roșu ar trebui să devină prietenele tale. Cum roșu nu este o culoare tocmai potrivită pentru un look natural, poți alege fard în culori din familia rozului sau chiar nuanțe de roșu închis, precum bronzul, maro-roșiatic, burgundy, merlot. Evită, în schimb, culorile precum portocaliu, roșu sau maro. Pentru a scoate ochii în evidență poți opta pentru violet-vânătă. Evită pe cât posibil fardurile în nuanțe de negru pentru că vor face ochii verzi să pară prea dramatici. Cel mai potrivit eyeliner vine în culori precum negru-cărbune, auriu și chiar mov. La final, aplicarea unui rimel maro va completa machiajul ochilor verzi.

Culori pentru ochii negri

Similar ochilor căprui, ochii negri pot fi decorați cu nuanțe dintre cele mai diverse, fără a da greș. Poți mări vizual ochii apelând la nuanțe de violet, argintiu sau ciocolatiu. Pentru a-i scoate din anonimat poți încerca albastru-cobalt sau verde metalic. Încheie cu un eyeliner negru.

Citește și:

Culori pentru ochii gri

Ochii gri sunt printre cei mai rari din lume. Asta nu înseamnă că vor ieși în evidență singuri. Poți încerca nuanțe care le intensifică culoarea așa cum sunt argintiul, gri metalizat, icy blue sau gri-maro. Pentru a-i face să iasă în evidență poți încerca culori precum roșu-maro, rosé, maro sau mov-prună combinate cu un eyeliner ciocolatiu.

Alegerea fardului de pleoape nu trebuie redus la culorile clasice. Alege nuanțe complementare culorii ochilor, completează cu un eyeliner și fii deschisă să experimentezi. Doar așa vei afla care sunt nuanțele care ți se potrivesc cel mai bine.

Sursa foto: Pexels

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.