Setari Cookie-uri

Păr coafat ca la salon - sfaturi de la specialiști

Câteva idei simple de pus în practică pentru coafarea parului acasa.

Atunci când vorbim despre coafarea părului acasă, trebuie să știi că practica poate duce la perfecțiune. Iar cum angajaţii de la saloanele de coafură sunt cei mai în măsură să ofere sfaturi despre cum poţi face ca părul tău să arate fantastic, îți prezentăm mai jos câteva idei simple de pus în practică.

Nu te limita la bucle dacă ai părul ondulat

Dacă ai părul uşor ondulat sau foarte creţ, nu ar trebui să te limitezi la coafuri care implică bucle. Este normal să te îngrijorezi în legătură cu posibile efecte nefaste ale plăcii de păr folosite intensiv, dar, dacă foloseşti produsele şi dispozitivele potrivite, vei avea mereu o coafură impecabilă. Astfel, specialiştii spun că placa de păr cea mai potrivită este cea ceramică, deoarece produce o căldură blândă, cu infraroşu, care nu distruge firul. De asemenea, înainte de a folosi placa de păr, dacă ai bucle, va trebui să aplici un produs de îndreptare care are şi rolul de protector termic. Nu uita să foloseşti un şampon şi un balsam cu rol hrănitor.

Citește și:

Ai voie să îți speli părul zilnic

Nu este nicio problemă dacă îți speli părul zilnic, mai ales dacă este gras. Şampoanele din zilele noastre sunt suficient de blânde pentru a fi folosite în rutina de îngrijire cotidiană. De fapt, părul este mai afectat de proceduri greşite în ceea ce priveşte uscarea şi coafarea. Deci, dacă ai părul gras, spală-te zilnic. Ai grijă doar să nu foloseşti uscătorul de păr de fiecare dată şi să alegi nişte aparate de coafat performante.

Părul nespălat este mai uşor de coafat

Stiliştii preferă ca, în ziua în care vii la coafor, să nu te speli pe cap. Părul nespălat - nu murdar - este mai uşor de modelat şi îşi menţine forma mai mult timp. Acest lucru este valabil mai ales dacă optezi pentru un anumit tip de coc.

Citește și:

Bucle de podium cu bigudiuri velcro

par coafat

Dacă vrei ca părul să aibă volum, foloseşte bigudiuri velcro (cu arici). Acestea sunt foarte utile mai ales în cazul părului fin, subţire, greu de coafat. Pulverizează puţin fixativ şi ondulează şuviţele ușor cu ajutorul unui aparat electric, după care pune părul pe bigudiuri. Vei obţine nişte bucle perfecte.

Dacă, dimpotrivă, vrei nişte bucle sexy, ca şi cum abia ai venit de la plajă, foloseşte doar soluţie salină. O poţi prepara în casă din apă cu sare grunjoasă sau o poţi cumpăra de la magazinele specializate, sub formă de spray. Pulverizează părul cu soluţia salină, strânge-l uşor în pumni şi lasă-l să se usuce natural, potrivit byrdie.com.

Bretonul este în vogă, cu lungimea potrivită

Bretonul poate întineri semnificativ un chip şi poate adăuga o notă interesantă unei coafuri plictisitoare. Şi vestea bună este că bretonul este în vogă. O coafură foarte interesantă, sexy este cea cu breton drept şi păr lung, perfect întins. Dacă nu eşti pregătită pentru unul de acest tip, încearcă-l pe cel în trepte, pierdut într-o parte, asimetric ori în V.

Citește și:

Poţi opta pentru blond sau roşcat

Anumite tipuri de piele merg mai bine cu anumite culori de păr decât altele. De exemplu, femeile cu pielea măslinie, precum Jennifer Lopez şi Linda Evangelista, pot alege orice culoare de păr doresc. Femeile cu piele în nuanţe de roz au unele dificultăţi în a alege o anumită culoare, neputând face modificări drastice. Totuși, stiliştii spun că tonurile roz merg bine cu nuanţele roşcate. Iar, în ceea ce priveşte nuanţele de blond, dacă ai avut părul de culoare deschisă în copilărie, în timpul verii poţi să îl vopseşti blond. Totuşi, cel mai în măsură să îţi ofere un sfat în acest sens este un stilist.

Nu te limita la a avea păr lung şi atât

coafarea parului acasa

Părul lung, simplu nu este sexy, nu face o impresie deosebită şi nu te va face să te simţi niciodată fabulos. Dacă nu vrei să renunţi la lungimea de păr, încearcă o tunsoare în trepte, nişte şuviţe în alte nuanţe sau taie părul până la umeri - este una dintre cele mai în căutate coafuri.

Citește și:

Cocul este în regulă dacă este neglijent

Cocurile nu sunt doar coafuri pentru ţinute sobre sau petreceri de sfârşitul liceului ori pentru nunţi. Piaptănă părul cu degetele şi fă un coc lejer cu ajutorul unui elastic şi al unor agrafe. Cocurile prea strânse sunt doar pentru dansatoare şi sportive.

Sursa foto: Unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.