Setari Cookie-uri

De ce periajul uscat al tenului ar trebui să facă parte din rutina ta de îngrijire

Probabil că ai auzit deja despre numeroasele avantaje ale periajului uscat al pielii, dar ai fi surprinsă să afli că utilizarea acestei tehnici are numeroase beneficii și asupra tenului.

Periajul uscat are rădăcini în practicile de vindecare ale culturilor antice, dar a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, mai ales datorită unor vedete și influenceri care au promovat intens această metodă de înfrumusețare.

Practic, periajul uscat este o metodă de a-ți exfolia ușor pielea folosind o perie specială cu fire de păr naturale delicate, dar ferme. În general, este folosită ca parte a rutinei zilnice de îngrijire corporale, pentru a reda fermitatea pielii, pentru a combate celulita și a stimula circulația sângelui.

Folosit la nivelul feței, periajul uscat este la fel de benefic. Iată câteva motive pentru care ar trebui să facă parte și din rutina ta de îngrijire a tenului.

Este un exfoliant natural delicat

După cum probabil bine știi, tenul are nevoie, o dată sau de două ori pe săptămână, de o exfoliere blândă, care să curețe pielea și porii în profunzime și să îi redea strălucirea. În locul unor exfolianți chimici sau fizici, poți folosi periajul uscat. Trebuie să ai în considerare că, spre deosebire de periajul corporal, pe care ca îl poți practica zilnic, la nivelul feței este bine să nu aplici acest tratament decât de două, maxim trei ori pe săptămână, în funcție de sensibilitatea tenului. De asemenea, trebuie să știi că nu poți folosi pentru ten și corp aceeași perie. Periile de față au fire din păr natural mai delicate și sunt făcute special astfel încât să poată fi utilizate și de persoanele cu ten sensibil.

Citește și:

Stimulează drenajul limfatic

Periajul uscat stimulează drenajul limfatic. Acest aspect este valabil și pentru periajul corporal, cât și pentru cel al tenului. Dacă ți se întâmplă deseori să te trezești cu fața umflată, atunci trebuie neapărat să încerci periajul uscat, căci acesta ajută la combaterea unor astfel de probleme. Mișcările periei pe suprafața tenului vor fi blânde, dinspre centru, adică dinspre nas, spre exteriorul feței. La nivelul gâtului, mișcările vor fi întotdeauna de jos în sus, în timp pe ce nas poți folosi mișcări circulare delicate.

Reducerea ridurilor

Multe dintre ritualurile feminine de îngrijire a pielii sunt legate de prevenirea și tratamentul ridurilor. O parte din tratamentele antirid sunt la rândul lor axate pe diferite tipuri de exfoliere, deoarece acesta este un procedeu care stimulează regenerarea celulară. Periajul uscat, urmat de o curățare blândă a pielie și aplicarea de crema antirid, poate contribui semnificativ la un aspect mai ferm al tenului, dacă acești pași sunt integrați, pe termen lung, în rutina ta de înfrumusețare.

Citește și:

Pregătește pielea pentru aplicarea de tratamente

Pentru că îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii și stimulează circulația sângelui și a limfei, periajul uscat este ideal înainte de a aplica tratamente pentru diferite probleme ale tenului. Dacă, de exemplu, te lupți cu acneea, un periaj al tenului de circa un minut, înainte de a aplica o mască sau o cremă-tratament, poate face ca substanțele active din produsele utilizate să pătrundă mai bine și mai adânc în piele, ceea ce înseamnă efecte mai rapide sau mai vizibile.

Când nu este indicat periajul uscat?

Periajul uscat nu este pentru orice tip de piele. Dacă ai rozacee, eczeme, dermatită, psoriazis sau alte probleme dermatologice care au necesitat tratament topic sau medicamentos, atunci periajul uscat nu este pentru tine. Îți poți întreba medicul dermatolog, dar cel mai probabil nu este o practică recomandată în cazul tenului cu astfel de probleme.

Citește și:

Este de reținut că, fie și în cazul nu te confrunți cu astfel de afecțiuni, periajul uscat în exces, efectuat cu mișcări bruște sau prea apăsate, poate irita pielea, mai cu seamă pe cea sensibilă.

Așadar, mânuiește peria de masaj cu blândețe, folosește mișcări ușoare, fără să apeși prea mult și folosește la final o cremă potrivită tipului tău de ten. Dacă vei respecta aceste reguli simple, cu siguranță te vei bucura de relaxare și de efectele pozitive asupra pielii tale!

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.