Setari Cookie-uri

Vopseaua de păr semi-permanentă, recomandată în anotimpul călduros

Căldura excesivă din timpul verii, soarele, apa sărată și vântul ne pot afecta și deshidrata serios podoaba capilară. În timpul sezonului estival este recomandat să ne expunem cu grijă la razele soarelui, fără a petrece timp îndelungat și, mai ales, e important să folosim coloranți și produse cu protecție solară, pentru a împiedica uscarea părului sau pierderea intensității culorii acestuia. 

comunicat de presa

Razele UVA duc la deshidratarea și distrugerea cuticulele firelor de păr, oferindu-i părului un aspect uscat. Pe de altă parte, razele UVB distrug pigmenții podoabei capilare, indiferent că vorbim despre pigmenți naturali sau artificiali.

Podoaba capilară este alcătuită din keratină în proporție de 70-80%, îmbogățită cu aminoacizi, pigmenți, grăsimi și minerale (zinc, cupru, mangan, fier, sulf, crom). Din compoziția ei fac parte și lipidele, apa și vitaminele A, B, C, PP, H. Așadar, pentru a ne păstra elasticitatea, volumul și flexibilitatea firelor de par, este recomandat să-i acordăm părului o protecție suplimentară.

Să nu uităm de cei mai agresivi factori care ne impactează părul în timpul sezonului estival:

  • Apa mării/oceanului

Apa sărată afectează proteinele firelor de păr, iar sarea are capacitatea de a pătrunde în firul de păr și de a-l deteriora. De altfel, din cauza valurilor de căldură, părul se usucă, iar firele de păr sunt distruse. Tot vara, pielea capului transpiră mai mult decât de obicei, iar părul se usucă și mai tare.

Citește și:
  • Clorul din piscine

Clorul și celelalte substanțe chimice care se găsesc în piscine afectează și ele firul de păr. Vă recomandăm ca înainte de a intra într-o piscină, să vă umeziți podoaba capilară cu apă curată, deoarece părul ud rezistă mai bine la contactul cu clorul din apă.

Nevoile părului, în sezonul cald, și avantajele coloranților semi-permanenți

În timpul verii, părul trebuie spălat mai des decât în restul anotimpurilor, folosindu-se produse fara alcool deoarece acesta usucă părul. Vă recomandăm să utilizați un șampon de hidratare, un balsam ori o mască de păr pentru protecție, iar apa cu care vă clătiți părul să fie călduță spre rece, niciodată fierbinte.

De asemenea, vă sfătuim să acordați o atenție deosebită alegerii vopselei de păr mai ales în sezonul cald. Alegerea unui colorant semi-permanent este ideală deoarece un astfel de produs se îndepartează ușor, după spălări repetate. Așadar, aveți libertatea de a alege să reveniți la culoarea inițială, fără a fi nevoie de un timp de așteptare îndelungat. Totodată, de fiecare dată când vă vopsiți, părul își modifică textura. Astfel, ajunge să fie mai ușor de aranjat dearece foliculul de păr se deschide și devine mai ușor de creat volumul.

Citește și:

Nuanțele pastelate sunt super la modă și anul acesta, în special pentru acelea dintre voi care caută să-și exprime creativitatea și individualitatea într-un mod unic. Culorile pastelate (roz, violet, piersic, galben deschis, gri, verde, bleu, caramel sau auriu) subliniază trăsăturile faciale, adaugă naturalețe și oferă strălucire tunsorii, fiind variante optime atât pentru părul drept, cât și pentru părul ondulat sau foarte buclat.

Noile culori Schwarzkopf LIVE Ultra Brights Pretty Pastels, inspirate din dorințele și nevoile consumatoarelor, sunt ideale pentru momentele când simți nevoia unei schimbări, dar nu cauți neapărat o culoare foarte intensă.

Coloranții semi-permanenți de la Schwarzkopf conțin o formulă Ultra Brights amestecată cu un pigment special și oferă o colorare pastel la modă, un păr sănătos cu aspect moale, care rezistă până la 8 spălări.

Citește și:

    Schwarzkopf LIVE Ultra Brights Pretty Pastels se găsește în 3 nuanțe, dintre cele mai în tendințe, în 2020, în materie de colorare a părului: Denim Steel, Lilac Crush și Rose Gold.

    Vizionare placuta


    Kudika
    6 Iulie 2020
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.