Setari Cookie-uri

5 lucruri de știut despre oja semipermanentă

Oja semipermanentă este o tehnică de manichiură care menține unghiile perfect lăcuite, fără descuamări, timp de până la două săptămâni. Ideală înainte de o vacanță la mare sau la munte când sosesc zilele frumoase, această metodă este totuși controversată. Soluție miraculoasă sau ruină pentru unghiile noastre?

Ce este lacul semipermanent?

Lacul semipermanent este un gel acrilic amestecat cu lac, aplicat pe unghie și uscat cu UV. Are aceeași textură ca o oja clasică, este la fel de lichidă și are și mai multă strălucire. Rămâne ireproșabil, fără să se păteze sau să se descuameze până la 18 zile.

Cum se aplică un lac semipermanent?

Aplicarea lacului semipermanent are loc ca o aplicație clasică de lac. Într-un salon, esteticianul începe prin a pregăti unghiile: curăță și împinge cuticulele înapoi.

Apoi aplică o bază. Când se termină prima mână, aceasta trece 30 de secunde sub lampa cu LED UV. În acest timp, cosmeticiana se ocupă de mâna a doua.

Apoi aplică două straturi de lac cu încă 30 de secunde de uscare între cele două treceri.

Citește și:

În cele din urmă, cosmeticiana aplică un strat superior care se usucă și sub o lampă UV. O aplicare semipermanentă de lac durează între 25 și 30 de minute. Spre deosebire de o manichiură clasică, lacul semipermanent nu necesită timp de uscare. Unghiile sunt impecabile imediat ce oja semipermanentă a fost aplicată.

În ceea ce privește culorile, există, în funcție de marcă, o alegere aproape echivalentă cu cea găsită pentru ojele clasice: nud, colorat, sclipici, toate stilurile de manichiură sunt disponibile în versiuni semipermanente.

Cum elimini lacul semipermanent?

La două săptămâni după aplicare, când unghiile cresc din nou și apare o delimitare între lac și piele, este timpul să îndepărtezi oja semipermanentă. Pentru a face acest lucru, revii la salon. Cosmeticiana va înveli apoi unghiile în bumbac îmbibat cu acetonă, iar pe acestea le-a va înfășura, de asemenea, în folie de aluminiu. Această operație durează aproximativ cincisprezece minute. De asemenea, poți alege să îți scoți semipermanentul acasă, datorită truselor pe care le poți găsi pe internet sau în saloanele de manichiură/pedichiură.

Citește și:

După îndepărtarea lacului semipermanent, se aplică un ulei nutritiv pe unghii pentru a le regenera.

Care sunt avantajele lacului semipermanent?

Oja semipermanentă este o mică revoluție pentru femeile grăbite care nu au timp să-și schimbe oja la fiecare câteva zile sau pentru cele care își folosesc deseori cele zece degete. Și, dintr-un motiv bun, rămâne impecabil timp de 15 zile, cu același finisaj ca și la aplicare. În plus, există o gamă foarte largă de culori. Prin urmare, este o soluție practică și eficientă pentru a fi frumos până la vârfurile unghiilor în orice situație.

De ce lacul semipermanent are o reputație proastă?

Unghia este sufocată timp de cincisprezece zile sub patru straturi de lac. Care nu este cel mai bun mod de a le face bine. De aceea, lacul semipermanent este puternic descurajat pe unghiile slăbite sau deteriorate. Însă, dacă oja semipermanentă este aplicată corect și deosebit de bine îndepărtată, atunci acest lucru nu deteriorează unghiile.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.