Setari Cookie-uri

Machiaj în culorile anului 2021 sau cum să integrezi galben și gri în rutina ta de make-up

Potrivit specialiștilor Pantone, cele două culori au fost alese pentru că formează o combinație care reprezintă optimismul și speranța și, în același timp, puterea și gândirea pozitivă.

Ca în fiecare an, Institutul Pantone decide nuanțele în vogă ale fiecărui an. Proclamat ca fiind „autoritatea globală în comunicarea și inspirația culorii încă din 1963”, Pantone oferă astfel standarde personalizate de culoare, identitate de brand și consultarea culorilor produsului, precum și previziuni de tendințe. În 2021, institutul a ales nu una, ci două culori-vedetă: Ultimate Gray și Illuminating Yellow. Culorile anului nu sunt alese pur întâmplător, ci pe baza unor statistici ce analizează nevoile și tendințele oamenilor din anul respectiv, explică Mihaela Rotaru, make-up artist și trainer la Școala Rottaru, care are și câteva sfaturi.

Potrivit specialiștilor Pantone, cele două culori au fost alese pentru că formează o combinație care reprezintă optimismul și speranța și, în același timp, puterea și gândirea pozitivă. Astfel, alegerea pentru culoarea anului 2021, se leagă de provocările și incertitudinile anului 2020 (COVID-19, mișcarea Black Lives Matter, protestele anti-rasism din SUA), care au dat totul peste cap, răsturnând multe valori, și își dorește să reflecte dorință actuala a oamenilor de comuniune și de a găsi liniștea în cadrul familiei.

Citește și:

Domeniul beauty, este extrem de legat de tot ceea ce înseamnă culoare, iar make-up artiștii nu puteau ocoli acest trend. Culorile anului reprezintă combinația perfectă între a fi îndrăzneț și a fi discret, induc deopotrivă o atmosferă de party, cât și una de mister sau de relaxare. Iar faptul că una dintre culori este neutră reprezintă un atu, fiind potrivită pentru o mulțime de stiluri și de combinații, spune Mihaela Rotaru.

Iată câteva propuneri de la trainerul în beauty în nuanțe inspirate de cele în trend. De la gri deschis, fumuriu și până la argintiu sau de la galben pal și până la portocaliu și auriu, toate pot fi integrate în machiaje ravisante, asigură Mihaela Rotaru.

Ea mai spune că, deși galbenul poate părea o culoare prea îndrăzneață, poate fi temperat cu ușurință de un eyeliner în tonuri de gri. De asemenea se poate integra în machiaj cu ajutorul unor mici accente sub forma unui eyeliner pe waterline sau illuminator în coltul intern al ochiului. În ceea ce privește griul, lucrurile sunt mult mai simple, întrucât fiind o culoare neutral este ușor de integrat, arată make-up artistul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.