Setari Cookie-uri

Încrezătoare și frumoasă în fiecare zi: trei moduri în care machiajul te ajută fizic și psihic

Pentru unii, obiceiurile legate de machiaj și îngrijirea pielii pot părea superficiale, însă există numeroase dovezi că, atunci când te simți bine și ești mulțumită de felul în care arăți, ești mai încrezătoare, îți este mai ușor să interacționezi cu ceilalți și te bucuri mai mult de viață.

O femeie petrece, în medie, 11 minute în fața oglinzii pentru a se machia. Acest lucru o ajută, pe de-o parte, să aibă un look agreabil și să fie mulțumită de felul în care se prezintă și, pe de altă parte, să capete mai multă încredere în forțele proprii, să se facă remarcată și să interacționeze mai ușor cu persoanele din jur.

Machiajul și obiceiurile de îngrijire a tenului nu reprezintă preocupări moderne, ci datează din cele mai vechi timpuri. Primii oameni care au folosit produse cosmetice pentru a scoate în evidență trăsături frumoase ale chipului ar fi fost egipteni. De atunci și până în prezent, tehnicile de make-up s-au îmbunătățit considerabil, acest obicei devenind o artă. Și produsele folosite pentru machiaj au fost perfecționate, fiind inventate, de altfel, multe articole care contribuie la realizarea unor make-up-uri de excepție: de la creme hidratante și fonduri de ten cu protecție solară până la truse de machiaj, rimeluri și rujuri.

Citește și:

Avantajele machiajului asupra fizicului și psihicului sunt numeroase. În rândurile următoare îți prezentăm câteva dintre acestea.

Machiajul îmbunătățește calitatea somnului

O cercetare publicată în revista Psychology arată că machiajul influențează calitatea somnului. La studiu au participat atât femei care se machiază frecvent, cât și femei care nu folosesc produse de make-up decât ocazional sau deloc. Concluzia cercetătorilor a fost că doamnele care se machiază de cel puțin două ori pe săptămână se bucură de o calitate a somnului mai bună decât cele care apelează la make-up doar o dată pe săptămână sau deloc.

Machiajul ajută stima de sine

O femeie încrezătoare este o femeie puternică, iar machiajul contribuie la crearea unei imagini personale mai bune, sporind stima de sine. Tot un studiu a arătat că machiajul nu are doar rolul de a înfrumuseța aspectul fizic, ci contribuie și la psihicul uman. O cercetare publicată în International Journal of Cosmetic Sciences a avut ca obiectiv evidențierea modului în care femeile reacționează în diferite momente. Participantele la studiu au fost rugate să își imagineze cum ar arăta diferite situații din viață în care ele ar purta machiaj sau ar fi naturale. Concluzia a fost că cele care erau machiate se simțeau mai încrezătoare în forțele proprii și mai dispuse să interacționeze cu cei din jur.

Citește și:

Machiajul protejează tenul și te întinerește

Factorii poluanți din mediu pot afecta pielea, însă un make-up de calitate poate oferi protecția necesară. Produsele cosmetice creează o barieră fină în jurul tenului și astfel pielea nu este expusă direct la praf.

Totodată, un alt avantaj al folosirii machiajului este că te ajută să pari mai tânără. Produsele cosmetice te ajută să ascunzi ridurile și petele de îmbătrânire. Însă este important să respecți ritualul de curățare a feței după folosirea machiajului. În caz contrar, tenul va avea de suferit.

Machiajul te ajută să îți pui în evidență trăsăturile chipului și să te faci remarcată. Astfel, te simți mai încrezătoare și poți comunica mai ușor cu persoanele cu care ești nevoită să interacționezi în viața de zi cu zi. În plus, timpul pe care îl aloci acestui ritual te ajută să te cunoști mai bine și să îți satisfaci nevoia de a fi singură cu gândurile tale.

Citește și:

Sursă foto: Sofia Zhuravetc/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.