Setari Cookie-uri

Cum se alege corect fondul de ten?

Fondul de ten este exact ceea ce sugerează numele său: baza pe care îți vei construi întregul look machiaj.

„Fondul de ten” este un termen umbrelă pentru o mare varietate de produse care variază în textură, culoare și consistență.

Pentru a îl explica simplu, fondul de ten este un produs cosmetic care se aplică pe toată fața (și uneori pe gât, decolteu și corp) pentru a oferi un finisaj uniform pielii. Fiecare produs este diferit și este important să înțelegeți aceste diferențe, astfel încât să puteți găsi cea mai bună potrivire pentru dvs.

Fondul de ten formează baza pentru toate produsele cosmetice de altă culoare. Dacă fondul de ten nu este bine ales și aplicat, întregul machiaj se poate destrăma. Dar nu lăsați asta să vă descurajeze. Cu toate fondurile de ten și instrumentele uimitoare pe care le aveți la dispoziție, aproape oricine poate crea un finisaj impecabil. Vă vom oferi cheile alegerii fondului de ten, pas cu pas.

Citește și:

Pasul 1 al alegerii fondului de ten: acoperirea

Primul aspect al fondului de ten este acoperirea, care se referă la cât de mult pigment este în fondul de ten. Formulele foarte pigmentate oferă o acoperire completă, în timp ce formulele cu procente mai mici de pigment se încadrează undeva în intervalul de acoperire ușoară către medie.

Un fond de ten ușor este un loc minunat pentru a începe dacă nu ați mai folosit fond de ten până acum. Acoperirea mai ușoară este, în general, mai simplă pentru începători.

În funcție de formulă, fondul de ten cu acoperire ușoară sau medie poate da pielii un finisaj mai natural, făcând acest tip de machiaj excelent pentru purtarea de zi cu zi, precum și pentru ocazii speciale. Cu un fond de ten mai ușor, vă puteți îmbunătăți întotdeauna acoperirea pentru a vi se potrivi, aplicând mai mult produs, până când sunteți mulțumită.

Citește și:

Dacă vă simțiți confortabil să aplicați formule ușoare către medii, vă recomandăm să treceți la un fond de ten cu acoperire completă. Acoperirea completă este o alegere bună pentru:

  • Probleme mai dramatice ale pielii, cum ar fi acneea, hiperpigmentarea sau cicatricile
  • Fotografii sau orice apariție în care s-ar putea să fiți fotografiată în mod oficial
  • Un machiaj dramatic, de seară

Formulele cu acoperire completă pot fi mai dificil de aplicat, deoarece greșelile sunt mai vizibile. Cu toate acestea, merită timpul petrecut pentru a vă perfecționa abilitățile de aplicare, dacă aveți multe probleme ale pielii, pe care doriți să le minimizați.

Pasul 2 al alegerii fondului de ten: formula

Al doilea aspect al fondului de ten de care să țineți cont este formula. Fondurile de ten vin sub formă de stick, lichid, cremă și pulbere. Fiecare tip de machiaj variază în ceea ce privește acoperirea, precum și puterea de menținere.

Citește și:

În general, formulele stick, lichide și cremă variază de la acoperire ușoară la destul de opacă. Fondurile de ten pudră, pe de altă parte, oferă foarte rar o acoperire completă și, în general, trebuie reaplicate pe tot parcursul zilei.

Pasul 3 al alegerii fondului de ten: finisajul

Ultima piesă a puzzle-ului fondului de ten este finisajul. Majoritatea fondurilor de ten sunt descrise ca fiind mate, strălucitoare, naturale și așa mai departe.

Fondurile de ten care conțin pe ambalaj cuvinte precum, „strălucitor” și „luminos” conțin pigmenți care reflectă lumina și sclipesc pentru a conferi pielii un finisaj radiant. Aceste fonduri de ten sunt mai bune pentru cei care doresc să facă pielea ternă să arate mai sănătoasă și mai tânără.

Fondurile de ten care sunt menite să confere pielii un finisaj ușor sunt adesea descrise ca „naturale” sau „mate” (fără strălucire) și conțin rareori pudre alte ingrediente reflectorizante. Fondurile de ten cu finisaj mat sau natural seamănă mai mult cu pielea reală, ceea ce le face ideale pentru tenuri grase sau combinate.

Citește și:

După ce ați decis ce fel de acoperire, formulă și finisaj doriți, sunteți pe cale să vă alegeți fondul de ten perfect pentru dvs. Consultați fondurile de ten disponibile în magazine și online, pentru câteva opțiuni excelente care să se potrivească nevoilor dvs.

Foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.