Setari Cookie-uri

De ce să alegi cosmeticele naturale?

Produsele naturale comercializate astăzi în magazinele fizice și online sunt din ce în ce mai numeroase și vin în forme din ce în ce mai diverse, fie că este vorba despre alimente, despre produse farmaceutice sau despre cosmetice.

Produsele organice sunt unele care garantează utilizarea unor ingrediente naturale, iar avantajele comercializării și utilizării unor astfel de produse sunt numeroase. Cosmeticele naturale nu prezintă avantaje numai pentru piele, ci și pentru mediu.

Ce sunt produsele cosmetice naturale?

Cosmeticele naturale sunt acele produse în compoziția cărora există doar ingrediente organice – naturale, ecologice, care nu sunt testate pe animale. Domeniul cosmeticii organice este unul care pune accentul pe uleiuri vegetale și uleiuri esențiale, pe creme naturale pentru îngrijirea corpului, pe creme de fata naturale și altele asemenea. Aceste produse sunt unele care nu conțin parabeni, siliconi sau alte ingrediente care pot fi perturbatori ai sistemului endocrin.

Avantajele alegerii produselor cosmetice naturale

Citește și:

Marele avantaj al utilizării acestor tipuri de produse este dat de faptul că se favorizează menținerea unui ten sănătos, însă în același timp este respectat și mediul printr-un proces de producție prietenos și prin utilizarea unor ingrediente naturale.

Cosmeticele naturale sunt certificate pentru a fi sigure pentru corp, mai ales că perturbatorii endocrini sunt absenți din acestea. acești perturbatori endocrini au un impact direct nefavorabil asupra sănătății umane favorizînd fertilitatea redusă, malformații genitale, obezitate, scăderea libidoului, pubertatea precoce ș.a. De exemplu, utilizarea unui gel intim cu musetel si plante BIO este în mod semnificativ mai avantajoasă atât pentru mediu, dar mai ales pentru sănătatea umană, deoarece înlătură riscul apariției unor infecții sau alergii în zona intimă, o zonă atât de sensibilă din acest punct de vedere.

Citește și:

Rezultatele utilizării acestor produse naturale pentru piele sunt la fel de eficiente ca cele rezultate din manipulări chimice. Unele produse naturale sunt cunoscute de mii de ani pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății umane, așa cum este utilizarea plantelor de aloe vera sau a mierii, de exemplu. O piele sănătoasă este la fel de ușor de obținut cu ajutorul unei creme hidratante naturale, ba chiar avantajele apar și pe partea înlăturării unor posibile riscuri.

Mai mult decât atât, repercusiunile negative asupra mediului sunt înlăturate atunci când sunt utilizate produsele naturale de îngrijire, deoarece în ecuație nu mai intră substanțele chimice care au efecte negative asupra acestuia. În producerea cosmeticelor naturale sunt folosite tehnici mai puțin dăunătoare mediului înconjurător, ceea ce face ca nu numai pielea să fie mai sănătoasă, ci și mediul natural în care trăim. Prezența etichetei organice pe produsele naturale este cea care garantează că ingredientele sunt de origine naturală și din agricultura ecologică, neafectând nici mediul înconjurător, nici animalele pe care sunt de regulă testate produsele comercializate.

Citește și:

Utilizarea unor cosmetice naturale cunoaște o tendință în continuă creștere, mai ales că este vorba despre formule avansate din punct de vedere tehnologic utilizate în procesul de producție. Substanțele chimice sunt înlocuite de cele naturale, ceea ce face ca grija față de piele, dar și față de mediu să fie mai mare.

Foto: life-care.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.