Setari Cookie-uri

Ce tip de fond de ten poți folosi pentru ten acneic

Un fond de ten adecvat te poate ajuta nu doar să acoperi imperfecțiunile, dar poate avea și efect curativ, dacă este corect aplicat.

Când vine vorba de acnee, lumea o asociază cu adolescența și este considerată o problemă ce ține de perioada juvenilă. Doar că nu este așa și sunt multe persoane, de ambele sexe, care se confruntă cu această situație pentru mulți ani, uneori pentru toată viața. De aceea, dacă tenul tău are tendința de a se îngrășa sau dacă știi deja că ai ten acneic, trebuie să iei în serios îngrijirea lui. Un fond de ten adecvat te poate ajuta nu doar să acoperi imperfecțiunile, dar poate avea și efect curativ, dacă este corect aplicat.

Rutina de îngrijire a tenului acneic. Este important să cunoști cum se îngrijește tenul acneic, pentru că aplicarea unui fond de ten nu trebuie făcută la întâmplare. În fiecare dimineață și seară, un element indispensabil este curățarea tenului, care facilitează îndepărtarea impurităților, a excesului de sebum și a particulelor de praf. Folosește loțiuni speciale pentru ten acneic și, la final, tamponează fața ușor cu un prosop de bumbac, fără a freca. Aplică loțiuni cu factor de protecție solară, chiar și pe timpul iernii. Machiază-te corect și folosește produse de calitate, potrivite pentru tenul tău, și atenție, să nu conțină ingrediente iritante. Consultă un specialist și urmează-i recomandările. Nu neglija tenul, chiar dacă uneori pare că este bine.

Citește și:

Aplicarea corectă a unui fond de ten pentru ten acneic se face după ce în prealabil ai folosit un primer. Nu freca sau masa fața cu fondul de ten, ci aplică prin tamponare repetată cu un burete dedicat, pe care trebuie să îl menții în perfectă stare de curățenie. Apelează la un specialist pentru a te învăța tehnica sau informează-te urmărind pe site-uri de profil care sunt pașii și repetă-i până îi înveți. Când vine vorba de ce produs ți se potrivește, este destul de greu să nimerești din prima, având în vedere diversitatea de pe piață. Citește prospectele pentru a afla ingredientele și utilizările, testează în magazine de profil ce oferă mostre și vei afla ce fond de ten să folosești.

Iată câteva variante de fond de ten de la Emag pentru ten acneic, pe care le poți lua în considerare:

Citește și:

Fond de ten Estee Lauder Double Wear Stay in Place – este un fond de ten de calitate, cu textură de cremă, în nuanțe variate din care poți alege ce este potrivit pentru tine. Are acoperire medie, este elastic, nu se adună în zonele de riduri și nu crează efectul de mască. E revitalizant, hidratant, calmant și foarte bun, mai ales pe timp de iarnă, având în vedere că are factor de protecție solară de 10.

Fond de ten corector Vichy Dermablend – este un produs gândit pentru un ten cu probleme: cearcăne, pete pigmentare, cicatrici, acnee, roșeață. Conține 25% pigmenți corectori și nu are parabeni. Este de tip dermatocosmetic, cu o textură fluidă și grad mare de acoperire. Se potrivește pentru toate vârstele, are SPF 35 și proprietăți hipoalergene și hidratante. Firma Vichy este recunoscută pentru calitatea produselor, pe care te poți baza.

Citește și:

Fond de ten MAC Studio Fix Fluid – controlează sebuumul și îți oferă un finisaj natural, mat, cu o acoperire medie spre mare. Recomandat pentru ten normal, uscat, gras, mixt, cu imperfecțiuni, sensibil și matur, are o formă fluidă și factor de protecție solară 15. Poate fi folosit la orice vârstă și este hidratant cu beneficii de lungă durată. Nu conține ulei, este rezistent la transpirație și umiditate și, un aspect foarte important pentru persoanele cu ten acneic, este un produs non-comedogenic. Se aplică cu pensula sau buretele.

Fond de ten Lancome Teint Idole Ultra Wear Nude – este un fond de ten lichid, ce oferă pielii un finisaj mat și o acoperire lejeră timp de 24 de ore. Îl găsești în 10 nuanțe din care o poți alege pe cea potrivită. Este rezistent la apă și la transpirație și se poate folosi pe aproape toate tipurile de ten. Are SPF 19, reduce aspectul porilor și lasă tenul să respire.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.