Setari Cookie-uri

Un ten reîntinerit cu microneedling

Poate sună SF - și chiar este vorba despre o procedură revoluționară – însă tratamentul microneedling a devenit destul de popular în România și pe bună dreptate, pentru că face minuni pentru tenul cu imperfecțiuni!

comunicat de presa

În mod natural, odată cu înaintarea în vârstă, tenul este afectat de scăderea cantității de colagen din țesuturi, lărgirea porilor și apariția ridurilor. Dacă luăm în considerare și stilul alert de viață din ziua de azi – care, de cele mai multe ori, implică stres, alimentație nesănătoasă, expunere la poluare, praf, și, din păcate, uneori și accidentări, oricât de minore – atunci putem pune la socoteală și cearcănele, cicatricile și vergeturile.

Dar asta nu ne împiedică să ne dorim, în continuare, un ten frumos, luminos și cu tonus, iar una dintre soluțiile cu care specialiștii în proceduri de înfrumusețare vin în sprijinul nostru este tratamentul microneedling. „Aceasta este o procedură medicală ce constă în producerea a numeroase microcanale la nivelul pielii cu ajutorul unui dispozitiv dotat cu micro-ace, cu scopul de a declanșa mecanismul de regenerare a pielii. Procedura este minim invazivă și stimulează formarea de noi structuri de colagen”, explică Alexandra Crâșmaru, fondatoare la Illuma Clinique.

Citește și:

Procedura nu durează mai mult de 60 de minute, timp în care specialistul va acționa cu instrumentul de microneedling pe toată suprafaţa tenului, în mod uniform. În acest tratament sunt, de asemenea, folosite substanțe nutritive, alese în funcție de problemele de ten ale pacientului. Procedura se finalizează cu aplicarea unei măşti sau a unui tratament calmant. Imediat după procedură tenul poate manifesta o uşoară roşeaţă, dar aceasta va trece de la sine în câteva ore.

Recomandări pentru un tratament reușit

Înainte de orice tratament facial este absolut necesară o vizită la medicul dermatolog pentru a afla mai multe informații despre tipul de ten și despre îngrijirea de care are nevoie. Iar pentru recomandări de proceduri pentru remedierea imperfecțiunilor tenului – de tipul cicatricilor sau vergeturilor – medicul dermatolog este cel la care trebuie să apelăm. Ulterior, specialiștii clinicii de estetică vor stabili un număr de ședințe de microneedling necesare pentru a obține rezultatele dorite.

Citește și:

„Prima condiţie pentru ca tratamentul să dea rezultatele aşteptate şi să nu apară neplăceri este ca procedura de microneedling să se realizeze într-o clinică acreditată şi în condiţii de maximă igienă, cu ace de unică folosinţă, soluţii sterile şi instrumente dezinfectate în prealabil”, subliniază Alexandra Crâșmaru, fondatoare Illuma Clininique.

Apoi, deși rezultatele sunt vizibile imediat după prima intervenție, sunt necesare mai multe ședințe de microneedling pentru ca problemele tenului să fie rezolvate eficient. Numărul de ședințe necesare diferă de la un pacient la altul, în fruncție de gravitatea imperfecțiunilor pielii.

A doua zi după tratament se poate observa că tenul este mai proaspăt, dar cu o ușoară sensibilitate și, de asemenea, este posibil să se mai vadă punctele în care au fost realizate microcanalele. Este posibil ca razele soarelui să fie percepute ca deranjante la nivelul pielii, astfel încât se recomandă aplicarea unei creme de protecţie solară. Totuși, expunerea la soare imediat după tratament trebuie evitată.

Citește și:

„Microneedling este o procedură revoluţionară, dar nu este, nici pe departe, magică şi nu va şterge cu buretele toate problemele tenului într-o singură şedinţă. Doar colaborarea cu specialistul de la clinică şi respectarea sfaturilor sale te vor conduce spre rezultatele dorite”, atrage atenția Alexandra Crâșmaru, fondatoare Illuma Clinique.

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.