Setari Cookie-uri

Epilarea: cele mai potrivite tehnici pentru fiecare zonă a corpului

Tehnicile de epilare din prezent sunt numeroase si diverse

Laser, epilator electric, ceară, cremă depilatoare, aparat de ras, pensetă ori pastă de zahăr - tehnicile de eliminare a părului nedorit de pe corp sunt numeroase. Te poți epila la salon, la clinică sau acasă. O gamă largă de opțiuni îți este la dispoziție pentru a epila diferitele zone de pe corp. Iată mai jos cum poți să faci cele mai potrivite alegeri în materie de epilat.

Epilarea definitivă

Dacă vrei sa scapi aproape pentru totdeauna de părul de pe corp, indiferent de zonă, și dacă ai suficientă răbdare, epilarea definitivă este cea mai eficientă soluție pe termen lung, fiind sigură și nedureroasă. Există două tehnici de a elimina părul de pe corp în acest sens: cu lumină intens pulsată (IPL) și epilare cu laser dioda. Tehnica epilării cu laser are la bază principiul fototermolizei, prin care se elimină treptat foliculii de păr de la rădăcină, fără a afecta țesuturile din jur. Cele două tehnici se pot completa reciproc și sunt personalizate în funcție de tipul de piele, neavând efecte adverse, cu condiția să alegi un specialist. Epilarea nu este chiar definitivă, pentru că ai nevoie ulterior de ședințe de întreținere la interval de 6 luni - un an, dar este în prezent cea mai eficientă opțiune de a scăpa de părul de pe tot corpul pentru mai multe luni.

Citește și:

Îndepărtarea părului facial

Pielea de pe față este foarte sensibilă comparativ cu alte zone ale corpului, de aceea, pentru eliminarea părului, este recomandat să folosești tehnici blânde. În afară de tehnicile de epilare definitivă, pentru sprâncene și mustață pot fi folosite ceara și penseta, acasă sau la salon. De asemenea, în unele saloane se practică epilarea cu ață. Indiferent de tehnica aleasă, ia în considerare calitatea acesteia, pentru că tenul este fragil și mult mai sensibil și nu îți poți permite experimente.

Epilarea picioarelor/ mâinilor/ axilelor/ zonei inghinale

Pentru aceste zone ale corpului ai la dispoziție mai multe metode de îndepărtare a părului, în afară de cea definitivă, despre care ți-am povestit în detaliu mai sus. Iată care sunt acestea:

Citește și:

Ceară caldă/rece

Iubită de unele persoane, urâtă de altele, epilarea cu ceară este a doua cea mai eficientă metodă de epilare după cea definitivă. Părul este smuls de la rădăcină și va reapărea după 4-5 săptămâni, iar în timp va deveni mai fin. Inconvenientele majore sunt acelea că este dureroasă, durează câteva ore și trebuie să aștepți ca firul de păr să ajungă la o lungime de minimum 5 mm pentru o nouă epilare. Epilarea cu ceară rece sau caldă poate fi realizată la salon sau acasă, dacă ai ceva mai multă dexteritate.

Epilator electric

Această metodă de epilare este economică în timp - chiar dacă la început investești o sumă mai mare pentru aparat -, ușoară și rapidă. În plus, dacă pleci în vacanță, poți lua aparatul în valiză. Pe de altă parte, este o metodă relativ dureroasă, poate rupe părul, în loc să-l smulgă și poate contribui la apariția firelor încarnate.

Citește și:

Cremă depilatoare

Cremele depilatoare sau cele de decolorare a părului sunt o altă modalitate de a îndepărta sau ascunde părul de pe corp. Epilarea este nedureroasă, rapidă, dar inconvenientul cel mai mare este că firele cresc înapoi în doar câteva zile.

Lamă de ras

Este posibil ca, uneori, să nu ai de ales. Totuși, lama de ras, deși este o metodă rapidă, nu este recomandată pentru îndepărtarea părului de pe corp. Aceasta pentru că firele de păr nu numai că vor crește extrem de rapid, dar vor deveni mai aspre. Totodată, există riscul de apariție a firelor încarnate, coșurilor și iritațiilor.

Aparatul de ras electric

Această metodă folosită de bărbați pentru a scăpa de părul de pe față a devenit populară și în rândul doamnelor. Diferența față de lama de ras clasică este aceea că nu predispune la fel de mult la apariția firelor încarnate și la iritații. De asemenea, riscul de tăieturi nu există. Totuși, și cu această metodă firele de păr vor crește înapoi în câteva zile.

Citește și:

În concluzie, tehnicile de îndepărtare a părului de pe corp și față sunt numeroase, dar foarte puține sunt eficiente pe termen lung și foarte lung. Cunoscându-le avantajele și inconvenientele, sigur vei putea face cea mai bună alegere.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.