Setari Cookie-uri

Păr vopsit? Iată cum trebuie protejat și îngrijit corect!

Multe femei se întreabă destul de des dacă să își vopsească sau nu părul. Este o dilemă destul de mare, fiindcă toată lumea spune că părul vopsit se va degrada, fără îndoială, pe termen lung.

Deși procesul de decolorare și vopsire poate fi, într-adevăr, destul de dur pentru firele de păr, acest lucru nu înseamnă că o podoabă capilară vopsită nu poate fi și sănătoasă.

Așadar, dacă iei în calcul schimbarea nuanței părului sau ești deja vopsită și vrei să ai mai multă grijă de podoaba ta capilară, iată tot ce trebuie să știi!

1. Este recomandat să nu îți speli părul foarte des

Cu cât șamponezi părul mai des, cu atât culoarea sa se va estompa și va dispărea mai repede. Prin urmare, va fi nevoie să te vopsești mai des, ceea ce agresează suplimentar părul. Așadar, pentru a conserva culoarea cât mai bine, spală-ți părul doar atunci când acesta se îngrașă dar nu mai des de două sau maximum trei ori pe săptămână. Astfel, te vei asigura că nuanța va rămâne fresh pentru mai mult timp, iar părul tău nu se usucă excesiv, nu se rupe și nu se rărește!

Citește și:

2. Părul vopsit are nevoie de hidratare în plus

Atunci când este decolorat și, ulterior, vopsit, părul se deteriorează negreșit. Pentru a-și reveni și pentru a rămâne sănătos, este necesar să îl hidratezi intensiv. În caz contrar, vei observa cum părul tău devine din ce în ce mai fragil, mai subțire și mai casant, având un aspect uscat, plat și fără strălucire. Așadar, folosește măcar săptămânal o mască pentru păr vopsit, care să hrănească, să hidrateze și să răsfețe podoaba capilară. Poți alege măști care descurcă mai ușor firele, măști care conțin vitamine și extracte naturale din fructe sau măști cu keratină, ulei de argan și alte ingrediente benefice.

3. Părul vopsit necesită o rutină de îngrijire mai complexă

Dacă, înainte să te vopsești, părul tău arăta suficient de bine doar după o simplă șamponare și, eventual, aplicarea unui balsam, lucrurile se vor schimba odată cu schimbarea culorii. Este posibil ca părul tău să se încurce mai repede și să se descurce mai greu. De asemenea, probabil că firele vor deveni puțin mai uscate, mai ales dacă folosești și ondulator sau produse de styling. Așadar, pe lângă șampon și balsam, obișnuiește-te să folosești măști de păr dar și seruri și loțiuni cu protecție termică. O rutină completă și corectă îți va face părul sănătos, elastic, puternic și strălucitor!

Citește și:

4. Părul vopsit are nevoie de protecție termică

Nu doar părul decolorat și vopsit are nevoie de protecție împotriva căldurii, ci orice păr care este tratat cu uscător, placă de îndreptat, ondulator și alte ustensile care folosesc căldura. Totuși, părul vopsit este mult mai sensibil, iar folosirea unui ulei protector devine obligatorie. Poți găsi pe piață extrem de multe produse, însă alege-l pe cel a cărui formulă o tolerează cel mai bine părul tău după ce faci mai multe încercări. Astfel, părul tău nu se va deteriora suplimentar, iar culoarea va rămâne splendidă pentru mai mult timp!

Pont: Chiar dacă nu folosești căldura pe păr, folosește un ulei cu protecție termică. Acesta este eficient și împotriva razelor UV!

5. Expune-ți părul cu grijă la clor și sare

Probabil că sezonul cald este cel mai dur pentru părul vopsit. Razele ultraviolete usucă părul în lipsa protecției, iar apa sărată a mării deteriorează, la rândul ei. În plus, aceasta din urmă încurcă părul, făcându-l greu de periat și mult mai casant. Nu în ultimul rând, clorul din piscine afectează și el podoaba capilară tratată chimic.

Citește și:

De aceea, dacă îți vopsești părul, încearcă să ți-l prinzi atunci când intri în apă, să porți o cască sau să îl clătești rapid la duș după ce ai ieșit din mare sau din piscină.

Urmează recomandările de mai sus și consultă-te cu un expert dacă observi modificări în ceea ce privește părul tău. Vei reuși astfel să-l păstrezi sănătos și frumos, chiar și după vopsire!

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.