Setari Cookie-uri

Cum ai grijă de părul tău folosind tehnologia modernă

Temperaturile excesive și lipsa unei hidratări corecte sunt cei mai agresivi factori care îți pot deteriora părul

Părul frumos este un deziderat pentru orice femeie. Cu toate acestea, textura și aspectul părului pot fi afectate de temperatura instrumentelor de styling (plăci, uscătoare), colorare, soluțiile pentru permanent, lumina ultravioletă, poluare și șampon, precum și de procesele naturale de îmbătrânire. Din fericire, tehnologia intră în forță în segmentul de beauty și oferă femeilor instrumentele necesare pentru o îngrijire profesională, în intimitatea și confortul de acasă. Pentru a avea un păr frumos, strălucitor și sănătos, nu ignora niciodată aceste amănunte esențiale.

Temperatură adaptată tipului de păr

Expunerea frecventă la temperaturi ridicate deteriorează sever părul, astfel că unul dintre cele mai importante detalii care nu trebuie omise este temperatura pe care o folosești la uscarea și coafarea părului. Utilizarea tehnologiilor moderne încorporate în aparatele de ultimă generație destinate uscării părului oferă beneficiul de adaptare naturală la tipul și caracteristicile acestuia, pentru că îi simt, la propriu, structura. Aceasta face ca părul să rămână hidratat și să fie adus la forma finală, prin uscare și coafare, mai repede.

Citește și:

Un astfel de uscator de par inteligent are programe personalizate, memorează nevoile utilizatorului, are capacitatea de a recunoaște accesoriile și de a adapta setările pentru fiecare dintre accesoriile utilizate.

Părul frumos are nevoie de apă

Se vorbește intens despre nutrienții necesari firului de păr, dar se omite unul dintre cele mai importante detalii, acela că părul are nevoie de apă. Un păr corect hidratat este sănătos, rezistent și suportă, fără să fie afectat, toate tratamentele care-i sunt aplicate. Mai mult, un păr care primește suficientă apă va reacționa mai bine la produsele de îngrijire, iar eficiența acestora va crește.

Puțini știu cum pot asigura podoabei capilare o hidratare corectă. Aceasta se face mereu din interior, iar părul va primi apă doar după ce toate celelalte nevoi organice vor fi satisfăcute. Fiecare celulă din organism are nevoie de apă, iar pentru ca aceasta să ajungă și la păr, trebuie respectată cel puțin norma minimă a celor opt pahare (mari) de apă zilnice.

Citește și:

Ce contează când alegi produsele cosmetice

Când alegem produsele de îngrijire pentru păr ne orientăm după scopul principal al acestora: pentru păr uscat, gras sau vopsit. Deși este necesară această selecție, ea nu este suficientă. La fel de importante sunt și:

  • textura naturală a firului de păr (drept, ondulat, creț, rebel, moale sau aspru);

  • tipul de coafură ales (îl îndrepți cu placa, îl buclezi, îl ții strâns în coadă, împletit sau îl lași liber);

  • cât de des speli părul și cât de dură este apa pe care o folosești (calcarul și clorul sunt foarte toxice pentru frumusețea părului);

  • lungimea firului de păr (cel scurt este mai protejat decât cel lung).

Produsele pentru spălarea părului trebuie să țină cont de toate acestea, iar formula perfectă ar însemna combinații între diferite tipuri de șampon, balsam și produsele pentru tratament (măști și uleiuri).

Citește și:

Și încă un detaliu: rutina este esențială, iar consecvența este cheia unui păr frumos. Ia în calcul faptul că nu vei obține rezultate notabile peste noapte, deși efectele măștilor și ale anumitor produse de styling pot fi imediat vizibile. Este mereu nevoie de timp, o săptămână sau mai mult, pentru ca părul să se obișnuiască și să răspundă la efectele produselor folosite.

Ce nutrienți sunt esențiali

Alimentația diversificată este un beneficiu pentru întreg organismul, dar și pentru păr. La fel ca în cazul apei, părul va primi elementele nutritive de care are nevoie doar după ce necesarul organic va fi pe deplin satisfăcut.

Principalii nutrienți care hrănesc din interior firul de păr sunt:

  • Retinolul, care este un tip de vitamina A. Deficitul duce la o piele solzoasă, uscată și la o abundentă cădere a părului;

    Citește și:
  • Vitamina C acționează ca un antioxidant și joacă un rol important în sănătatea pielii și părului, susține sinteza colagenului și ajută la protejarea împotriva daunelor cauzate de razele UV;

  • Biotina este probabil cel mai cunoscut supliment care susține frumusețea părului. Este o vitamină din grupul B, iar deficitul duce la subțierea și fragilizarea părului;

  • Zincul este un mineral esențial care previne căderea și susține regenerarea naturală a părului.

Respectă rutina de îngrijire a părului și renunță la unele obiceiuri proaste pentru a putea avea un păr sănătos îngrijindu-l doar acasă, fără să mai fie nevoie să mergi frecvent la saloanele de coafură.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.