Setari Cookie-uri

Detoxifierea scalpului: semnalele transmise de par si cele mai bune tehnici de detoxifiere

Asa cum avem grija ce corpul si de tenul nostru, si scalpul necesita atentia noastra cand vine vorba de detoxifiere.

comunicat de presa

Asa cum avem grija ce corpul si de tenul nostru, si scalpul necesita atentia noastra cand vine vorba de detoxifiere. Si adevarul adevarat este ca scalpul este supus agresiunii multor factori externi precum caldura, frigul, poluarea, pieptanatul parului si multe altele. Pe langa acestea, se adauga utilizarea produselor zilnice de styling precum spray-uri, geluri si creme de tot felu, care la randul lor incarca scalpul. Detoxifierea scalpului are ca scop reechilibrarea pielii si ar trebui facuta o data la sase saptamani pentru a-i oferi un aspect proaspat.

Semnale care indica nevoia detoxifierii scalpului

”Cel mai vizibil semnal care atrage atentia asupra nevoii de detoxifiere a scalpului este dezechilibrul evident. Scalp poate fi ori uscat ori gras ori uleios. Sau toate la un loc. De asemenea, un alt indicator este acumularea impuritatilor pe care samponul nu reuseste sa le curete. Dar, detoxifierea practicata cu regularitate ajuta la redarea stralucirii parului”, ne sfatuieste Lucian Busuioc, Wella International Top Artist.

Citește și:

Cum se face detoxifierea scalpului?

Piaptana parul si scalpul

Inainte de a te spala pe par, piaptana-l. Stim ca suna ca un obicei banal, dar e imperios necesar sa o faci! Acest gest simplu ajuta la exfolierea scalpului si indeparteaza impuritatile. Periaza parul cat mai aproape de radacina posibil, astfel incat sa inlaturi celulele moarte. De asemenea, asigura-te ca repeti acest ritual in fiecare seara inainte de culcare daca vrei un scalp sanatos.

Foloseste un sampon pentru detoxifiere

Ai nevoie in rutina de ingrijire de un sampon special, pentru detoxifiere care ca-ti curete scalpul atunci cand este nevoie. Incearca INVIGO Aqua Pure Purifying Shampoo pentru a indeparta acumularea de impuritati, excesul de sebum si chiar si particulele poluante. Este ideal sa-l folosesti o data pe saptamana sau chiar o data pe luna, ori de cate ori simti ca scalpul trece printr-un dezechilibru.

Citește și:

Aplica un sampon pentru parul uscat

Dupa ce ai aplicat samponul, maseaza produsul pe radacina uscata, apoi clateste formula, dar continua sa masezi. Acum ca parul este umed, samponeaza din nou si nu uita sa aplici balsamul pentru par.

Maseaza produsele

”Atunci cand aplici samponul, este foarte important sa masezi produsul cu ajutorul buricelor degetelor. Fa acest lucru pret de cateva minute si iti vei pune sangele in miscare catre foliculii de par. In tot acest timp, sangele va aduce catre scalp nutrientii esentiali si oxigenul care sa faca parul sa arate si sa se simta mai sanatos”, adauga specialistul Wella Professionals, Lucian Busuioc.

Scapa de varfurile despicate

Cel mai bun mod prin care poti completa detoxifierea scalpului este sa indepartezi varfurile despicate. Aceasta tehnica intotdeauna ofera un aspect ingrijit parului.

Citește și:

Foloseste produse naturale pentru par

Acest pas nu este despre detoxifierea parului, este vorba despre rutina pe care o ai. Daca esti in cautarea unui kit eco-friendly incearca gama Wella Elements. Aceasta contine 99% ingrediente de origine naturala, are o formula fara sulfati si fara silicon si se potriveste tuturor tipurilor de par, de la uscat si delicat, pana la normal si gras. Foloseste Renewing Shampoo pentru curatare, Calming Shampoo pentru scalp sensibil si Purifying Pre-Shampoo Clay pentru a indeparta excesul de sebum.

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.