Setari Cookie-uri

Care este ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire a tenului

Iată cum să procedezi!

Când vine vorba de îngrijirea tenului, sunt mai multe aspecte care ar trebui luate în considerare. Primul se referă la alegerea unui produs potrivit tipului de ten şi acest aspect este esenţial, pentru că, de exemplu, dacă tratezi un ten gras cu o cremă pentru un ten uscat, nu vei ajunge niciodată la rezultatele dorite. Al doilea considerent ţine de frecvenţa utilizării şi de aşteptările pe care le ai de la produs. Dacă foloseşti un tratament pentru acnee, de pildă, doar când îţi aduci aminte, nu va face niciodată dovada eficienței sale. Al treilea aspect, pe care urmează să-l dezvoltăm mai jos, se referă la ordinea în care sunt aplicate diferitele produse pe piele şi care poate influenţa radical felul în care acestea funcţionează. Iată care este ordinea corectă, recomandată de profesioniştii din domeniu.

Citește și:

Demachiantul şi/sau produsul de curăţare

Probabil ştii că acesta este primul pas corect în orice rutină de îngrijire, dar vom sublinia din nou cât de important este să-l efectuezi de două ori pe zi, pentru a facilita acţiunea celorlalte produse cosmetice. În ceea ce priveşte demachierea, poţi folosi o apă micelară, un lapte demachiant care nu necesită clătire ori un balsam pentru curăţare, urmat de un gel care îndepărtează reziduurile şi curăţă pielea în profunzime.

Tonerul

Cea mai importantă misiune a acestui produs este de a restabili pH-ul natural al pielii. Poate nu ţi s-a părut niciodată că are un efect prea vizibil, dar atunci când vei găsi produsul potrivit pentru tine, vei remarca diferenţa. Poţi încerca pe post pe toner şi apa termală sau apele florale, cum ar fi cele de trandafiri, albăstrele sau muşeţel, pentru un efect calmant şi hidratant.

Citește și:

Tratamentul

Dacă ai o cremă sau o loțiune care se adresează unei probleme specifice a pielii, acum este momentul să o aplici. Acelaşi lucru este valabil pentru cremele antiacnee, de exemplu, care se aplică localizat sau pentru loţiunile antipigmentare. Indiferent ce alte produse mai foloseşti, e bine de ştiut că tratamentul de foloseşte înainte de a aplica crema de fata.

Serul

Serul este un produs concentrat care are, de obicei, o misiune specifică, de exemplu hidratarea, uniformizarea nuanţei tenului sau reducerea şi prevenirea apariţiei ridurilor. Găseşti în magazine numeroase formule, de la cele deja clasice cu acid hialuronic sau vitamina C, la adevărate cocktailuri revoluţionare de peptide şi aminoacizi. Este un produs cu efecte rapide şi vizibile.

Crema de ochi

Există creme speciale pentru zona din jurul ochilor pentru zi şi pentru noapte. Cele de zi au ca efect decongestionarea zonei şi combaterea pungilor, în timp ce cremele de noapte se concentrează pe regenerarea ţesuturilor. Important este să alegi formula potrivită pentru tine şi să o aplici în cantităţi mici, prin gesturi delicate.

Citește și:

Crema de faţă

Acesta este poate unul dintre cele mai apreciate produse de îngrijire şi cu siguranţă cel mai popular. O cremă de bună calitate va oferi pielii tale îngrijirea de care are nevoie, lăsând-o hidratată şi proaspătă. Alegerea acestei creme ar trebui să se facă pe baza tipului de ten şi a caracteristicilor specifice pielii tale, aşa că nu ezita să ceri o recomandare şi de la dermatologul tău.

Crema de protecţie solară

Acesta este cel mai important pas pe care îl poţi face pentru a te evita apariţia sau evidenţierea ridurilor. Alături de fumat, soarele este unul dintre cei mai nocivi factori pentru frumuseţea tenului tău, aşa că nu ezita să investeşti într-o cremă de protecţie solară, care trebuie folosită indiferent de sezon.

Aplicarea produselor de îngrijire a tenului în ordinea corectă va potenţa efectele fiecăruia dintre ele şi pielea ta va avea de câştigat.

Citește și:

Sursă foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.