Setari Cookie-uri

Rejuvenarea mâinilor cu ajutorul procedurilor moderne

Fără doar și poate, majoritatea tratamentelor cosmetice sunt faciale. Însă, indiferent cât de bine ne îngrijim fața, gâtul sau decolteul, mâinile ne trădează vârsta. Ele sunt cele mai expuse părți ale corpului nostru, dar adesea și cele mai neglijate. O serie de factori își pun serios amprenta asupra aspectului mâinilor noastre. Despre aceștia, dar și despre ce presupune procedura de rejuvenare a mâinilor, ne vorbește dr. Raluca Harnagea, medic specialist dermatologie în cadrul Clinicii R1 Aesthetic.

De ce avem nevoie de rujevenarea mâinilor?

Pielea mâinilor, la fel ca și pielea de la nivelul fetei, își pierde elasticitatea odată cu înaintarea în vârstă. Corpul produce tot mai puțin colagen, iar țesutul subcutanat are un volum tot mai scăzut. Dacă de față avem grijă, de ce nu am face acest lucru și pentru mâinile noastre? Mai ales că, pe lângă ritualurile zilnice de igienă cu care eram obișnuite, expunerea prelungită la soare, diverse traumatisme de la acest nivel, în ultimii ani, pe lista factorilor care ne agresează mâinile s-a adăugat și folosirea dezinfectantelor, care conțin substanțe nu tocmai prietenoase cu pielea noastră.

În ce constă procedura de rejuvenare a mâinilor?

În clinica noastră, tratamentul pentru întreținerea pielii de la nivelul mâinilor nu este deloc o intervenție dificilă. Rejuvenarea este realizată sub anestezie topică, iar produsul injectat conține lidocaină, un analgezic pentru minimalizarea oricărui disconfort pentru pacient.

Citește și:

Orice tratament de rejuvenare a mâinilor are succes doar atunci când este recomandat de către un specialist. Căci, doar în urma unei consultații, poate fi stabilit tratamentul care se potrivește mănușă fiecărei paciente în parte, astfel încât rezultatele să fie la nivelul așteptărilor.

Cât de importantă este rejuvenarea mâinilor?

În situația în care neglijăm prea mult îngrijirea acordată mâinilor, putem ajunge în situația unor vedete precum Madonna, Paris Hilton sau Sarah Jessica Parker, nevoite să apeleze la artificii vestimentare, cum este purtarea mănușilor în public, pentru a-și ascunde ridurile de la nivelul mâinilor.

În clinica noastră, de exemplu, un procent mic, de doar 5% dintre paciente solicită rejuvenarea mâinilor. Această intervenție este de cele mai multe ori recomandată în clinică - bineînțeles, acolo unde există indicație, iar pacientele noastre sunt de-a dreptul fericite când iau o astfel de decizie, iar mâinile lor primesc tratamentul de care aveau nevoie pentru un aspect vizibil îmbunătățit. De aceea, le recomandăm tuturor pacientelor noastre să ofere atenția și grijă cuvenită fiecărei părți a corpului în egală măsură.

Citește și:

Un pacient informat este un pacient mulțumit, fie că vorbim de un tratament de medicină generală sau estetică. Din acest motiv, specialiștii Clinicii R1 Aesthetic vă stau la dispoziție pentru orice întrebări sau detalii suplimentare. Pe dr. Raluca Harnagea o puteți găsi la R Aesthetic Clinic, www.ralucaharnagea.ro

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.