Setari Cookie-uri

Cum să îți protejezi pielea în sezonul cald: 3 sfaturi utile

Vremea frumoasă începe să își facă simțită prezența, iar temperaturile ridicate te motivează să petreci cât mai mult timp în aer liber. Pielea, care funcționează ca o barieră împotriva factorilor de mediu, are nevoie de o îngrijire corespunzătoare în fiecare perioadă a anului, însă, în sezonul cald, atenția pe care o acorzi rutinei zilnice trebuie să fie mai mare.

Soarele este unul dintre factorii care pot cauza multe probleme ale pielii, de aceea, în anotimpurile în care temperaturile sunt ridicate, trebuie să îți protejezi bine tenul.

Iată ce poți face pentru a avea un ten strălucitor și sănătos în această primăvară:

Respectă ritualul de îngrijire zilnică

Una dintre cele mai importante metode prin care îți păstrezi tenul sănătos și luminos cât mai mult timp este să respecți ritualul de îngrijire zilnică. Primul pas este curățarea feței. Spală-te, dimineața și seara, cu apă călduță și un șampon de curățare delicat, astfel încât impuritățile să fie eliminate cu succes. În funcție de tipul de ten și de afecțiunile de care suferi, alege produsele adecvate nevoilor tale. Evită produsele care conțin alcool sau parfumuri, pentru că acestea îți pot irita tenul.

Citește și:

Înainte de a trece la următorul pas esențial în rutina de îngrijire a tenului, poți folosi un spray apa termala, mai ales dacă ai un ten sensibil. Acesta calmează și protejează pielea sensibilă, însă este recomandat pentru toate tipurile de ten. Pentru că apa termala are efecte benefice și în tratarea unor afecțiuni ale pielii, precum acneea, eczema sau psoriazisul, folosirea unui produs care o conține poate fi un pas important în menținerea sănătății pielii.

Tonerul nu ar trebui să lipsească din rutina de îngrijire a pielii, întrucât este un produs care, pe lângă faptul că ajută la calmarea și protejarea acesteia, o pregătește pentru pasul următor, respectiv hidratarea.

Abia după ce ai aplicat o cantitate suficientă de ser hidratant sau cremă hidratantă pe toată fața, poți considera că tenul este pregătit pentru make-up.

Citește și:

Protejează tenul de razele soarelui

Cu cât razele soarelui strălucesc mai tare, cu atât tenul are nevoie de mai multă atenție. Pielea resimte din plin schimbările de temperatură, de aceea are nevoie de protecție specială în timpul sezonului cald. Folosirea unei creme cu factor ridicat de protecție solară ajută la menținerea sănătății pielii. Aplicarea cremei cu factor de protecție solară face parte din pașii pe care trebuie să îi iei în calcul când te machiezi. După curățarea, calmarea și hidratarea pielii, este necesar ca, înainte să aplici machiajul propriu zis, să folosești o cremă cu factor de protecție solară.

În funcție de timpul pe care îl petreci afară, poți alege o cremă solară SPF 30, care oferă protecție tenului în jur de o oră jumătate, sau cremă solară SPF 50, care protejează tenul aproximativ două ore. Este recomandat să aplici produsul pe piele cu cel puțin 15 minute înainte de a ieși din casă.

Citește și:

Hidratează tenul

Alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății organismului și, implicit, a pielii. De aceea, este vital să introduci în dieta zilnică fructe și legume. În același timp, o piele hidratată este o piele care emană sănătate. Recomandarea specialiștilor de a consuma cel puțin doi litri de lichide în fiecare zi nu ar trebui ignorată, cu atât mai mult în timpul sezonului cald, când hidratarea este necesară.

Îngrijirea pielii începe cu obiceiurile sănătoase pe care le ai în fiecare zi și cu o rutină adecvată nevoilor tenului. Nu lăsa temperaturile ridicate să îți afecteze tenul și bucură-te de sezonul cald fără să îți faci griji suplimentare în ceea ce privește sănătatea pielii tale.

Citește și:

Sursă foto: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.