Setari Cookie-uri

3 sfaturi pentru un stil personal modern după 40 de ani

Tranziția la o nouă etapă a vieții, la adolescență, maturitate, la menopauză sau la vârsta a treia, le determină pe multe femei să se reevalueze, să se întrebe ce sunt, ce își doresc să fie ori ce imagine exterioară vor să abordeze.

Este vorba despre un cumul de factori care definesc stilul personal și care implică deseori inclusiv o schimbare de mentalitate. Iată mai jos 3 sfaturi pentru un look mai tânăr după 40 de ani.

Acceptă-ți corpul și pune-ți în evidență atuurile

Dacă nu ai un corp de manechin, dar visezi mereu la asta, nu vei reuși să îți găsești propriul stil. De exemplu, vei fi tentată să amâni să-ți cumperi o anumită ținută pentru momentul în care “vei avea cu 5 kilograme mai puțin” sau, dimpotrivă, îți vei cumpăra o rochie prea strâmtă, cu speranța că te va motiva să slăbești. Ideea este să începi să-ți privești corpul într-un mod mai constructiv: nu încerca neapărat să ascunzi ceea ce nu-ți place, ci profită de proporțiile tale pentru a reechilibra anumite zone. De exemplu, un bust generos poate fi pus în evidență cu un decolteu în V. Iar, dacă vrei să pari mai înaltă, poartă haine care urmăresc linia corpului și pantofi cu toc sau cu talpă ortopedică. De asemenea, este recomandat să identifici paleta de culori care ți se potrivește, luând în considerare nuanța pielii, a ochilor, a părului. Aceasta te va ajută să economisești timp la sesiunile tale de cumpărături, pentru că vei identifica mai ușor piesele susceptibile să ți se potrivească. Ține cont de faptul că nuanțele neutre îmbătrânesc, dacă sunt adoptate de sus până jos într-o ținută. Obișnuiește-te să-ți corectezi postura, astfel încât atunci când mergi, bărbia să fie paralelă cu podeaua și urechile să fie în linie cu umerii tăi. Vei arăta mai înaltă, mai subțire și look-ul tău nu va avea decât de câștigat.

Citește și:

Alege-ți parfumul în funcție de vârstă

Parfumul este, de fapt, o reflectare a personalității. Iar preferințele în materie de parfumuri dama se schimbă și ele odată cu vârsta. De exemplu, la 20 de ani, o femeie aspiră să se emancipeze, păstrând în același timp o parte din sufletul copilului din ea. Acum au mare succes aromele fructate, dulci, precum vanilia și mărul glazurat. La 40 de ani, o femeie se cunoaște deja și își asumă valorile, dezvoltând un apetit din ce în ce mai mare pentru autenticitate. Unele vor prefera arome clasice, altele, provocatoare ori dulci și feminine, precum un parfum Miracle de la Lancome. Parfumul devine astfel o expresie concentrată a sinelui.

Îngrijește pielea din exterior, dar și din interior

Câteva gesturi de îngrijire a pielii efectuate cu regularitate sunt mai mult decât necesare după vârsta de 40 de ani. În afară de curățarea pielii dimineața și seara, cu un produs potrivit, pentru a o elibera de toxinele care se acumulează pe suprafața ei și pentru a o ajuta să respire, este necesară o exfoliere ușoară o dată sau de două ori pe săptămână. Vei elimina astfel celulele moarte si vei contribui la accelerarea procesului de reînnoire a epidermei, care va părea mai tânără. De asemenea, este foarte important să te protejezi de soare, o cauză a îmbătrânirii premature a pielii. Folosește o cremă de protecție solară cu un indice de cel puțin 30. Ochelarii de soare te ajută, de asemenea, să previi adâncirea ridurilor, care apar în mod natural în această perioadă, indiferent de produsele de îngrijire folosite. Antioxidanții sunt aliații pielii: vitamina C o găsești mai ales în fructe și legume, vitamina E, în uleiuri și nuci, iar vitamina A, în ouă și unt. Cu ajutorul antioxidanților, dar și cu o hidratare corespunzătoare, pielea devine mai supla, mai elastica, iar corpul va fi mai sănătos.

Citește și:

40 de ani este o vârstă la care este necesar să faci anumite modificări în stilul de viață, de la garderobă la îngrijirea personală. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să accepți cu grație trecerea timpului.

Sursa foto: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.