Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie să știi despre schimbarea implanturilor mamare

Un chirurg plastician cu experiență își va adapta tehnica la nevoile, obiectivele și așteptările tale.

Mărirea sânilor este o procedură cosmetică foarte populară, dar foarte personalizată. Un chirurg plastician cu experiență își va adapta tehnica la nevoile, obiectivele și așteptările tale.

De asemenea, va discuta cu tine despre opțiunile de implant mamar și te va ajuta să alegi tipul, mărimea și forma în care te simți cel mai încrezătoare, dar și care se potrivește corpului tău. Însă, întreaga procedură nu se oprește aici. Dacă ai avut în trecut o mărire a sânilor cu implanturi, ai dreptul să îți pui întrebări legate de durata de viață a acestora.

Verifică periodic implantul mamar, programând o ecografie mamară în fiecare an.

Specialiștii recomandă verificarea periodică a implanturilor mamare pentru a vedea dacă a sosit momentul să le înlocuiești. Nu există un răspuns unic cu privire la durata de viață a implanturilor mamare și, mai important, care este cel mai bun moment în care să optezi pentru înlocuirea implanturilor mamare.

Citește și:

În prezent, recomandăm înlocuirea implanturilor mamare care au mai mult de zece ani. Există posibilitatea ca implanturile care au zece ani sau mai mult să fie încă intacte. Cu toate acestea, recomandarea noastră este să le înlocuiești după această perioadă de timp.

Când trebuie schimbat implantul mamar?

Dacă, în cazul diagnosticului de ruptură a implantului mamar, această procedură este absolut necesară, în alte situații nu există o regulă precisă care să determine când este necesar să optezi pentru înlocuirea implanturilor mamare și nici care este durata de viață a protezelor, deși acestea sunt teoretic garantate timp de 10 ani.

Însă, în unele circumstanțe de ordin medical sau estetic, este important să înlocuiești implanturile mamare. Dacă suferi de contractură capsulară, care îți întărește pieptul sau chiar schimbă forma implanturilor, ai nevoie de o intervenție chirurgicală imediată. Într-un stadiu avansat, contractura capsulară este dureroasă.

Citește și:

Dacă implanturile tale mamare sunt vechi, de exemplu zece ani sau mai mult va trebui să optezi pentru înlocuirea acestora. Când unul dintre implanturile mamare s-a fisurat, vei avea nevoie, din nou, de o intervenție. Dacă sânii tăi sunt mai puțin fermi, de exemplu după pierderea în greutate sau sarcină poți opta pentru schimbarea implanturilor. Și nu în ultimul rând, poți lua în calcul o nouă procedură, dacă îți dorești să mărești sau să micșorezi dimensiunea cupei.

În caz de probleme sau complicații

Schimbarea protezelor mamare apare în general în urma unei probleme de retracție capsulară rezultând un sân prea dur sau deformarea acestuia la 5% dintre paciente. Schimbarea implanturilor este indicată și în cazul rupturii protezelor mamare sau malpoziției acestora.

Citește și:

În cazul în care îți dorești să modifici volumul sau forma

Unele femei au implanturi mamare și își doresc pur și simplu să-și mărească dimensiunea, volumul sau forma.

Care este procedura de înlocuire a implanturilor mamare?

Procedura este similară cu operația inițială de mărire a sânilor și folosește aceleași tehnici, cu excepția faptului că chirurgul îndepărtează și proteza de sân, adesea cu o incizie în pliu sub sân realizată peste vechea cicatrice. Această abordare simplifică curățarea cavității în cazul ruperii peretelui implantului.

Diferențe în comparație cu prima ta augmentare mamară

Înlocuirea protezelor mamare poate diferi ușor de prima mărire a sânilor. Iată diferențele.

Citește și:

Incizie în caz de înlocuire a implantului mamar

În principiu, chirurgii esteticieni vor încerca să păstreze locul cicatricei tale inițiale pentru atunci când realizează o intervenție de schimbare a implanturilor mamare.

Poziția implantului mamar

Chirurgii recomandă, de asemenea, să păstrezi același tip de poziție a implantului ca la prima operație de mărire a sânilor. Dacă protezele tale au fost plasate în spatele mușchiului, chirurgul va plasa și noile implanturi în spatele mușchiului. Dacă implanturile ar fi fost plasate peste mușchi, de asemenea, este indicată plasarea noilor implanturi în același mod.

Alegerea dimensiunilor noilor implante mamare

Dacă decizi să înlocuiești implanturile mamare, cea mai simplă soluție este să păstrezi dimensiunea implanturilor anterioare. Este evident posibil să alegi implanturi mamare mai mari, pentru a obține o cupă mai mare odată cu înlocuirea protezelor mamare.

Citește și:

În acest caz, ar trebui să știi că este posibil să simți disconfort sau durere în primele zile după operație, probabil ca și în timpul măririi anterioare a sânilor. Înlocuirea implanturilor mamare cu altele mai mici este mai complicată, deoarece „buzunarul” creat de implanturile inițiale va trebui să fie redus în dimensiune.

Dacă în timpul înlocuirii protezei mamare, contractura capsulară trebuie îndepărtată, îți recomandăm să alegi implanturi mamare puțin mai mari. Într-adevăr, contractura capsulară a mărit dimensiunea buzunarului de implant și va fi mai ușor să ocupi acest spațiu cu implanturi mai mari.

Contactează clinica în caz de disconfort sau durere

Cand simți dureri în piept continue sau dacă forma sânilor tăi s-a schimbat, îți recomandăm sa vii la o consultatie la clinică. Vom evalua cu atenție situația și te vom sfătui cât mai bine cu privire la problemele apărute și diferitele soluții existente.

Citește și:

Pentru mai multe detalii despre augmentarea mamară îl puteţi contacta pe Dr. Maximilian Muntean la contact@drmaximilian.ro.

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.