Setari Cookie-uri

Mic ghid pentru alegerea parfumurilor de primăvară

Primăvara ne încântă simțurile cu peisaje spectaculoase și cu miresmele florilor, captate și în sticluțe de parfum. Citește în continuare pentru a afla care sunt notele olfactive ce ar trebui să se regăsească într-un parfum de primăvară și cum îl poți alege pe cel potrivit ție!

Primăvara este cel mai așteptat anotimp, deoarece ne putem bucura din nou de razele călduroase ale soarelui, de natura ce revine la viață și de miresmele încântătoare ale florilor. Acest anotimp este o încântare pentru simțuri și, cu siguranță, vei dori și tu să te înconjori de cele mai apreciate parfumuri. Te poți bucura de miresmele primăverii așezând în casă glastre cu felurite flori și de asemenea poți purta parfumuri dama proaspete, ce îți vor aduce bucurie și optimism. În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva dintre notele olfactive pe care le poți alege primăvara aceasta și îți vom spune cum să alegi parfumul ideal pentru acest anotimp.

Cum alegi parfumul ideal pentru primăvară?

Alegerea parfumului trebuie să fie conformă cu anotimpul, ocazia și momentul zilei în care ne aflăm. Poate îți va părea dificil și vei spune că parfumul tău semnătură se potrivește oricând și oriunde, însă, după ce vei afla mai multe detalii, îți vei schimba părerea. Așa cum organismul își dorește unele alimente în funcție de anotimp, la fel se întâmplă și cu mirosurile. În plus, temperatura mediului înconjurător influențează felul în care simțim unele miresme. Spre exemplu, iarna tindem să alegem parfumuri mai condimentate, pline, care oferă senzația de căldură, pe când în sezonul cald preferăm parfumurile ușoare, care să se simtă ca o briză înmiresmată.

Citește și:

De regulă, primăvara, cele mai apreciate parfumuri sunt cele florale și cele fructate, ușor dulci. Astfel, prima regulă ar fi să îți stabilești preferințele. Unele persoane adoră ambele categorii de parfumuri, pe când altele un singur tip de arome. Apoi, este necesar să potrivești aroma aleasă cu ocazia unde vei purta parfumul. De preferat ar fi să ai un parfum pentru activitățile obișnuite de zi cu zi, unul pentru ocazii speciale și unul pentru seară.

Este foarte important să stabilești și longevitatea pe care o dorești de la un parfum. Astfel, poți opta pentru parfumuri care se simt pe piele doar câteva ore sau parfumuri ce rezistă cu succes întreaga zi. Spre exemplu, acest aspect este important în cazul în care dorești să mergi la un eveniment sau la o întâlnire imediat ce pleci de la serviciu. Dacă nu ai timp să treci pe acasă și te schimbi la birou, vei putea să pulverizezi un parfum potrivit pentru seară, fără să îți faci griji că s-ar simți aroma precedentului. În acest caz, poți opta pentru o apă de toaletă pentru zi, având longevitatea mai scurtă. Dacă dorești ca parfumul să se simtă întreaga zi, optează pentru apă de parfum sau chiar pentru un parfum.

Citește și:

Ce note olfactive sunt potrivite pentru primăvară?

Primăvara, cele mai potrivite note olfactive sunt cele florale și cele fructate, iar pentru ocazii speciale poți alege chiar și note aromatice, dar slabe ca intensitate. Parfumurile florale sunt cu siguranță cele mai apreciate, nu doar primăvara, deoarece sunt ușor de purtat și se potrivesc oricărei ocazii. Notele florale sunt feminine, fermecătoare și fascinante. Dintre acestea, amintim trandafirul, frezia, iasomia, gardenia, bujorul, lăcrămioara, tuberoza și patchouli.

Dintre parfumurile fructate, citricele ies cel mai mult în evidență, iar combinate cu note acvatice reprezintă aromele perfecte pentru o zi călduroasă de primăvară. Citricele dau parfumurilor de primăvară prospețime și echilibru, astfel că sunt potrivite în special pe timpul zilei. În parfumurile de primăvară vei regăsi cu precădere lămâie, lime, portocală, grepfrut și mandarină. Nu trebuie uitate nici fructele ce oferă dulceață parfumului și pe care nu le poți refuza: zmeură, măr, pară, coacăze, piersică, ananas și multe altele. Acestea pot fi completate de note acvatice sau de salvie, busuioc, cimbru, cedru și altele, pentru un plus de prospețime.

Citește și:

Așadar, pentru primăvară, îți recomandăm să alegi întotdeauna parfumuri proaspete și să nu îți fie teamă să experimentezi. Adaugă în colecția ta câte un parfum citric, unul floral și unul fructat, astfel încât să le poți folosi în funcție de starea ta de spirit și de ocazie!

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.