Setari Cookie-uri

Cum să ai mereu o manichiură impecabilă ?

Doamnele sau domnișoarele acordă o mare importanță manichiurii, pe care o consideră, alături de tenul impecabil și părul sănătos, un fel de carte de vizită nescrisă.

Din cele mai vechi timpuri, reprezentantele sexului frumos au fost preocupate de felul în care arată. Lucrurile au rămas neschimbate în prezent, doar că standardele de frumusețe au avut parte de unele modificări.

Doamnele sau domnișoarele acordă o mare importanță manichiurii, pe care o consideră, alături de tenul impecabil și părul sănătos, un fel de carte de vizită nescrisă. Dacă și tu te numeri printre ele, avem pentru tine câteva ponturi pentru a avea mereu unghii superbe.

Misiune imposibilă sau nu?

Pentru acelea dintre Eve care au devenit mame, o manichiură perfectă pare un vis mult prea îndepărtat. Când să mai găsești timpul să te ocupi așa cum trebuie și de acest aspect? De fapt, lucrurile sunt mult mai simple, iar din rândurile următoare vei înțelege de ce facem această afirmație.

Citește și:

Curăță bine unghiile

Înainte de a-ți face manichiura, ai grijă ca unghiile tale să fie foarte curate, în sensul să nu mai existe pe ele niciun pic de ojă, urme de grăsime sau oricare alte impurități. Acetona este foarte eficientă în acest caz, dar dacă te deranjează mirosul ei puternic, sau pur și simplu nu ai acum în casă o sticuță cu acest lichid, oțetul este la fel de eficient. Până la urmă, oricine are în cămară o sticlă de oțet, nu? Aplică pe unghii și vei vedea cât de ușor se curăță, un truc pe care doar profesioniștii îl știu. Bine, acum și tu!

Lac transparent, ca bază

Te gândești că dacă urmează să dai unghiile cu ojă, aceasta este de ajuns. De fapt, susțin specialistele în domeniu, înainte de a trece la această operațiune, ar fi mai bine să aplici mai întâi un lac transparent. În acest fel, lacul colorat pe care îl vei folosi ulterior se va aplica mai bine, iar manichiura ta va fi și mult mai rezistentă. Există chiar și lacuri transparente pentru unghii care sunt îmbunătățite cu anumite substanțe care sunt un tratament pentru unghiile fragile și care se rup ușor. În special dacă ești proaspăt mămică, știi exact ce vrem să spunem.

Citește și:

Ojă personală, nu de la salon

Ai putea replica, și pe bună dreptate, că la salonul de înfrumusețare găsești ojă în toate culorile, și astfel vei reuși să obții un efect de-a dreptul spectaculos. Da, așa este, dar totuși noi îți sugerăm să folosești pentru o manichiură rezistentă propriul lac de unghii. Explicația este foarte simplă: oja existentă pe masa de lucru a manichiuristelor are mai mult ca sigur destul de multă acetonă adăugată, și prin urmare rezistența manichiurii tale nu mai este chiar atât de mare. În cel mai scurt timp te vei confrunta cu lac sărit de pe unghii, și chiar nu îți dorești să ai parte de așa ceva, mai ales dacă participi la un eveniment special, unde trebuie să fii pur și simplu impecabilă.

Folosește cele mai bune ustensile

Citește și:

Cea mai comună greșeală, pe care o fac majoritatea reprezentantelor sexului frumos atunci când își fac manichiura este să nu folosească ustensilele potrivite. Cele mai multe dintre ele consideră că este nevoie doar de o foarfecă specială, o pilă din metal și gata, problema este ca și rezolvată. Lucrurile nu stau chiar așa și, dacă vrei o manichiură precum cea de la salon, poți apela la un magazin online cu produse pentru ingrijirea unghiilor pentru a-ți face cumpărăturile și a primi chiar și sfaturi de la specialiștii în domeniu. Recomandarea rămâne valabilă și în cazul în care ai deja un salon de înfrumusețare sau lucrezi pe cont propriu, pentru că ai nevoie de cele mai bune și performante ustensile cu care să le oferi clientelor ceea ce își doresc.

Citește și:

Aer rece pentru uscarea unghiilor

Din nou, o greșeală destul de comună este folosirea aerului cald pentru uscarea ojei de pe unghii. De fapt, dacă procedezi așa, nu vei face decât să slăbești rezistența stratului colorat aplicat. Procedează în mod profesionist și alege aerul rece în schimb, pentru că astfel stratul de ojă se va solidifica și mai bine.

Lasă deoparte, măcar câteva ore, treburile casnice

Chiar dacă ai fost la salonul de înfrumusețare și nu ți-ai făcut unghiile acasă, asta nu înseamnă că trebuie să te apuci aproape imediat de treburile casnice. Amână-le câteva ore, și în acest fel lacul de unghii se va solidifica și mai bine, ceea ce înseamnă o manichiură mult mai rezistentă. Uită de gătit și comandă ceva, renunță la dușul sau baia fierbinte, nu călca rufe. Este și păcat ca deciziile tale neinspirate acum să afecteze frumusețea unghiilor.

Citește și:

Lasă cuticulele în pace

Le-ai declarat ”război” cuticulelor? Nicio problemă, știm prea bine cum este, dar și motivul pe care ești mereu pregătită să nu le lași în pace. Unghiile par mai lungi și mai îngrijite dacă procedezi așa. Totuși, dacă doar ce ai trecut pe la salon pentru a-ți face manichiura, lasă aceste bucăți de piele în pace, măcar pentru o perioadă. Dacă le vei împinge, nu faci altceva decât să provoci unele crăpături ale lacului de unghii de care chiar nu ai nevoie acum.

Unghii frumoase și sănătoase

Un stil alimentar echilibrat, dar și anumite tratamente, contribuie enorm la dorința ta de a avea unghii frumoase și sănătoase. De asemenea, din când în când, lasă unghiile să respire și ocupă-te doar să le ai curate și îngrijite. Nu exagera nici cu manichiura cu gel, pentru că afectează unghia naturală. În cazul problemelor, nu le ascunde sub un strat de ojă ci mergi la medic pentru soluționarea lor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.