Setari Cookie-uri

Cum obții un bronz uniform și de durată cu ajutorul autobronzantului?

Oricine se poate bucura de un bronz ideal vara, dar ce faci în lunile puțin însorite? Iată câteva sfaturi pentru a obține un bronz perfect cu ajutorul autobronzantului.

Este ușor să îți menții bronzul în lunile de vară. Dar ce faci atunci când soarele nu mai este atât de prezent și vrei ca pielea ta să arate la fel ca în lunile călduroase? Un autobronzant aplicat corect îți va îndeplini această dorință.

Totuși, aplicarea autobronzantului pe piele poate da mari bătăi de cap. Din cauza aplicării incorecte se poate să observi apariția unor dungi inestetice sau a unor pete.

În acest articol îți vom explica cum să aplici corect un autobronzant, tocmai pentru a evita această situație.

Exfolierea pielii

Înainte de a aplica autobronzantul, ai grijă să-ți exfoliezi bine pielea. Pielea ta acumulează celule moarte, așa că este important să elimini stratul acela înainte. Poți alege un gel exfoliant pe care să-l aplici cu o seară înainte, pentru a avea suprafața pielii netedă atunci când vei întinde autobronzantul.

Citește și:

Dacă nu ai avut timp sau ai uitat să faci asta seara, poți folosi o perie exfoliantă. Aceasta va avea același efect ca și în cazul gelului.

Îndepărtarea părului

Un alt pas important înainte de aplicare este îndepărtarea părului de pe suprafața pielii. Cel mai bine ar fi să faci asta tot seara. Dacă o faci chiar înainte de aplicare, riști să obții un bronz nu tocmai uniform.

Aplicarea în mod treptat

Este foarte important să nu te grăbești atunci când începi să aplici autobronzantul pe piele. Asta pentru că există șansa ca acesta să nu se potrivească culorii pielii tale. Mai ales că, după câteva ore, acesta se poate să-și schimbe puțin nuanța.

Există mici trucuri pentru a evita o situație de genul, și anume:

  • Dacă ai o cremă hidratantă pe care o folosești zilnic, amestec-o cu un autobronzant sub formă de loțiune. Astfel vei obține un efect mai natural.

    Citește și:
  • Prima dată, probează autobronzantul (combinat cu crema hidratantă) în palmă.

  • Amestecă-le bine și aplică-le mai întâi în zona gâtului și a feței.

  • Pentru restul corpului, amestecă o cantitate mai mare de cremă cu autobronzantul și aplică compoziția obținută în fiecare zi pentru bronz cât mai natural.

Pașii pentru aplicarea autobronzantului

Haide să vedem acum care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi atunci când începi aplicarea autobronzantului:

  1. Pune-ți mănușa pentru aplicarea autobronzantului. Ține loțiunea sau spray-ul autobronzant într-o mână, iar în cealaltă toarnă sau pulverizează autobronzant.

  2. Aplică autobronzantul cu mișcări circulare. Începe cu o parte a corpului și continuă așa până când întreaga piele are o culoare uniformă. Ai grijă să nu omiți părțile mai puțin vizibile.

    Citește și:
  3. Nu te îmbrăca până când pielea nu e uscată complet. Timpul de uscare al autobronzantului va varia în funcție de tip și de marcă, așa că ar fi bine să consulți întotdeauna manualul de utilizare.

Este sănătos să folosești autobronzant?

Comparativ cu mersul la solar sau expunerea la soare în mod frecvent, da, folosirea autobronzantului poate fi o variantă mai puțin periculoasă.

Totuși, acesta conține în compoziția sa dihidroxiacetonă (DHA), substanța care îți colorează pielea. Conform anumitor studii, DHA poate fi dăunătoare pielii, iar expunerea la soare poate fi mai nocivă din cauza ei.

Dacă nu îți place să te expui la soare sau pur și simplu cauți o variantă mai rapidă de a te bronza, un spray sau o cremă autobronzantă te pot ajuta în acest sens. Acum că știi care sunt pașii și ce trucuri poți încerca pentru un bronz cât mai natural și de durată, nu trebuie decât să alegi autobronzantul care crezi că ți se potrivește.

Citește și:

Sursă foto: Unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.