Setari Cookie-uri

Măști naturale pentru păr: Ai grijă de podoaba capilară

Iată cele mai bune măști naturale pentru păr, pe care trebuie neapărat să le încerci!

Părul este considerat unul dintre cele mai de preț accesorii pe care o persoană le poartă! Acesta nu trebuie să fie doar aranjat, ci și atent îngrijit deoarece problemele scalpului sau ale firului de păr reușesc să diminueze semnificativ o coafură bine executată. Astfel, pe lângă șamponarea obișnuită și balsamul din comerț, este esențial să folosești și o mască de păr! O mască de păr este potrivită atât pentru persoanele care se confruntă cu căderi masive ale firelor de păr, cât și pentru femeile care întâmpină dificultăți în privința ruperii sau îngrășării prea rapide a podoabei capilare.

Măști naturale pentru păr

Atunci când vorbim despre îngrijirea părului, trebuie să avem în vedere trei etape foarte important: prespălarea, spălarea și clătirea părului. Cu siguranță, și uscarea, dar și aranjarea reprezintă subiecte importante atunci când ne dorim un păr sănătos, însă astăzi vom discuta, în principal, despre etapa incipientă: prespălarea.

Citește și:

Înainte de a intra în duș și de a-ți spăla părul, de două ori pe săptămână, ar trebui să încerci diferite măști naturale pentru păr, astfel încât să ai parte de un rezultat final, precum cel din reclame! Multe vedete de la noi și nu numai, sunt adeptele ingredientelor din comerț pentru prepararea produselor de prespălare a podoabei capilare.

Mască de păr cu ulei de măsline

Una dintre cele mai populare măști de păr este cea cu ulei de măsline. Aceasta nu necesită multe ingrediente, iar modul de aplicare este cât se poate de simplu.

Mască de păr cu ulei de măsline. Ingrediente

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură miere

Pentru această mască de păr nu ai nevoie decât de două ingrediente care, cu siguranță, se găsesc în bucătăria proprie! Amestecul de miere cu ulei de măsline ajută la hidratarea părului, blocând apa în interiorul fibrelor. Pentru preparare nu este nevoie decât să amesteci cele două ingrediente până când iese o pastă omogenă. Dacă este prea lipicioasă, poți să mai adaugi ulei de măsline.

Citește și:

Mască de păr cu ulei de măsline. Mod de aplicare

Masca de păr este foarte ușor de aplicat. Separă părul în mai multe secțiuni aproximativ egale, apoi aplică masca pe toată lungimea lui. După acest pas tot ce trebuie să faci este să îți acoperi părul cu o cască pentru duș sau o pungă de plastic și să îl lași să acționeze o oră. Apoi, clătește bine și spală-te pe cap cum o faci de obicei.

Fotografie de la Element5 Digital/Pexels

Mască de păr cu ou și lămâie

O altă mască de păr foarte cunoscută este cea cu lămâie și ou. Iată ingredientele și modul de aplicare pe care trebuie să îl urmezi!

Mască de păr cu ou și lămâie. Ingrediente

  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • un gălbenuș de ou

Dacă te numeri printre persoanele care au probleme cu căderea părului, atunci această mască este cea mai potrvită pentru tine deoarece lămâia combate acest aspect complet neplăcut. Pentru prepararea măștii de păr, este suficient să iei zeama de lămâie și gălbenușul de ou și să le amesteci foarte bine, până devine o compoziție omogenă.

Citește și:

Mască de păr cu ou și lămâie. Mod de aplicare

Aceasta mască de păr se aplicată pe toată lungimea părului, insistându-se pe vârfuri și evitând zona scalpului. Las-o să acționeze 30 de minute, acoperindu-ți părul cu un prosop, apoi spală-ți părul în mod obișnuit.

Mască de păr cu ulei de ricin

Un alt ingredient extrem de eficient pentru creșterea părului este uleiul de ricin. Cu ajutorul acestuia, foarte multe femei au ajuns la rezultate impresionante în privința podoabei capilare.

Mască de păr cu ulei de ricin. Ingrediente

  • ulei de ricin
  • ulei de cocos

Există foarte multe alternative pentru măștile de păr cu ulei de ricin deoarece acest ingredient este compatibil cu multe altele. Cu toate acestea, am decis să vă prezint cea mai simplă, dar și benefică, mască de păr! Pentru a o pregăti, tot ce trebuie să faci este să amesteci cele două ingrediente, puse în cantități egale, și să aplici compoziția pe păr. Las-o să acționeze 30-40 de minute, ținându-ți părul într-un prosop, apoi clătește bine. Ulterior, spală-ți părul așa cum o faci de obicei.

Citește și:

Sursă foto prima pagină: Sofia Zhuravetc/Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.