Setari Cookie-uri

Manichiură ca la salon din confortul casei. 3 produse de care ai nevoie

Dacă ai instrumentele necesare și puțină îndemânare, poți să obții o manichiură perfectă chiar din confortul propriei case. Descoperă în acest articol cum poți să ai o manichiură ca la salon cu doar câteva produse.

Se spune că mâinile reprezintă cartea de vizită a unei femei și pentru că primul gest pe care îl facem atunci când cunoaștem pe cineva este să întindem mâna pentru a face cunoștință, este bine să avem mereu o manichiură curată și îngrijită. Descoperă în acest articol de ce produse ai nevoie pentru o manichiură ca la salon.

  1. Trusă pentru îngrijirea unghiilor

Primul produs foarte util de care ai nevoie, atunci când vrei ca unghiile pe care ți le faci acasă să arate ca la salon, este o trusă pentru îngrijirea unghiilor. Lucrurile esențiale pe care trebuie să le conțină sunt:

Atunci când îți tai cuticulele trebuie să fii foarte atentă să nu te tai prea adânc deoarece zona respectivă este foarte sensibilă și poți să te rănești. Pentru a evita sângerarea, poți să sari peste acest pas și, în loc să tai cuticulele, poți să le împingi cu un bețișor spre baza unghiei. După ce ai ales opțiunea pe care o consideri potrivită pentru tine, a venit momentul să oferi o formă unghiilor tale, iar pentru asta ai nevoie de o pilă cu granulație mare. Folosește-te de un astfel de instrument pentru a da forma dorită unghiilor tale.

  • Ulei pentru cuticule. Indiferent că alegi să tai cuticulele sau să le împingi spre baza unghiei, este important la finalul procesului de îngrijire a manichiurii să folosești și ulei pentru cuticule, pentru a le hidrata corespunzător și pentru a întări ușor pielița de la baza unghiei.

    Citește și:
  • Fie că te-ai plictisit de culoare, fie că unghiile deja au crescut prea mult, la un moment dat îți vei dori să îți refaci manichiura. Pentru asta ai nevoie doar de o pilă abrazivă pentru a îndepărta cel mai mare strat al ojei, acetonă pentru a îndepărta oja definitiv. Ține degetele sub acetonă câteva minute și apoi îți va fi mult mai ușor să îndepărtezi oja.

  1. Ojă semipermanentă

Acum că știi care sunt pașii de început, a venit momentul aplicării ojei semipermanente pe unghie. Principalele avantaje ale unei oje semipermanente sunt:

  • consolidează unghia, asigurându-i rezistență;

  • oferă un aspect natural și îți oferă posibilitatea de a acoperi micile imperfecțiuni ale unghiei;

  • protejează unghiile sensibile și deteriorate.

    Citește și:

În această etapă poți opta pentru un rubber base care poate fi folosit pe unghiile naturale ca strat de bază și uniformizare.

  1. Lampă UV/LED

Fie că optezi pentru o lampă UV sau o lampă cu LED, aceasta este necesară pentru a polimeriza unghiile după aplicarea fiecărui strat de ojă. Eficiența acesteia depinde în cea mai mare parte de puterea sa, astfel că este indicat să fii foarte atentă la acest aspect înainte să achiziționezi o lampă. O putere prea mică a lămpii poate întări doar parțial lacul, lucru care duce la scăderea durabilității manichiurii și la un aspect inestetic.

Dacă vrei să economisești timp și bani, manichiura făcută acasă poate fi o idee inspirată și avantajoasă, mai ales că o manichiură impecabilă nu este greu de obținut dacă ai instrumentele potrivite și puțină îndemânare. Cu puțină grijă și un minim de efort, poți să obții o manichiură ca la salon din confortul casei și, chiar dacă la început nu va ieși totul așa cum îți dorești, nu uita că experiența te va ajuta să te perfecționezi în timp.

Citește și:

Sursă foto: freepik.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.