Setari Cookie-uri

Cum îți îngrijești părul. Sfaturi utile

Părul tău este energia ta de viață. Iată aici câteva sfaturi practice despre cum să ai grijă de el în fiecare zi, ca să te simți și să arăți cum îți place.

Cum îți îngrijești părul. Sfaturi utile

Indiferent de anotimp, părul tău este expus fie la frig, fie la căldură excesivă. Nu știi cum să ai grijă mai bine de el și câte produse de păr ar fi indicat să folosești. Sampoane, uleiuri de păr, balsamuri sau măști potrivite, plus alte produse din miile existente pe piață, toate sunt aproape o corvoadă când e nevoie să te decizi ce alegi. Iată aici câteva sfaturi utile despre cum să ai grijă de părul tău.

Cum alegi șamponul și cum te speli pe cap

La fel ca și pielea, atunci când este expus la temperaturi extreme sau la tratamente agresive, părul se deshidratează sau chiar se deteriorează. Se usucă mai des, se îngrașă mai tare, în funcție de tipul firului de păr. Ca să îl protejezi, poți alege să îl acoperi cu un accesoriu potrivit anotimpului în care ne aflăm.

Citește și:

Dincolo de asta, ar trebui să alegi un șampon potrivit, care să îl hidrateze, să-l curețe și să îl hrănească așa cum se cuvine. Poți alege formule cu vitamine sau cu extracte vegetale.

Indiferent de temperatura de afară, încearcă să nu te speli foarte des pe cap. Urmează instrucțiunile unui specialist. Însă ce trebuie să știi este că spălatul des face ca scalpul să fie privat de eliberarea propriilor uleiuri, iar părul tău va fi din ce în ce mai tern.

La spălare, șamponează-te de două ori: o dată pentru curățare și o dată pentru hidratare. Masează bine scalpul, cu blândețe, apoi clătește până iese apa limpede. Usucă-te din prosop, fără să agresezi părul, sau folosește o treaptă medie de căldură a uscătorului de păr.

Cum alegi balsamul, masca de păr și uleiurile potrivite

Masca de păr este o versiune mai concentrată de balsam. Poți să optezi pentru oricare dintre ele. Ce trebuie să știi este că ingredientele din masca de păr sunt mult mai concentrate, durează mai mult timp să acționeze asupra firului de păr, iar rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

Citește și:

Uleiurile de păr sunt și ele foarte importante în rutina de îngrijire a părului tău. Cele mai bune de folosit sunt cele care au la bază ulei presat la rece, în care sunt adăugate ulei esențial și unele vitamine. Scopul lor este de a hidrata și de a hrăni firele de păr. Se găsesc în magazinele de specialitate, pentru fiecare tip de păr. Ca să știi cum să le folosești, citește cu atenție prospectul sau întreabă un hairstylist.

Energia vieții însăși este în firele de păr și în scalpul capului. Așadar, când simți cel mai mare stres, masează-te ușor la rădăcini, spală-te pe cap și ieși la o plimbare lungă în natură.

Cum îți coafezi părul

Coafurile cele mai simple se fac pentru părul scurt și mediu. Dacă îți place să îți porți părul mai lung, ai și mai multe opțiuni de a-l coafa. Înainte de orice, alege să îl piepteni cu o perie din fire naturale, care să nu îți agreseze firul de păr. Poți opta pentru bucle sau păr întins, pentru coadă sau alte coafuri lejere care să te facă să te simți bine.

Citește și:

Cum îți alegi culoarea părului

În principiu, alegi ce îți place să porți, fie că preferi culorile naturale și că alegi vopseaua de păr pentru iluminare, fie că vrei o schimbare radicală și îți pui o culoare intensă sau foarte diferită de cea a părului tău. Și în această situație, ideal este să îți îngrijești părul cu la fel de multă atenție, ca să nu se deterioreze.

Indiferent de produsele pe care alegi să le folosești, este important să știi că energia ta feminină este în părul tău, că starea de bine vine de la modul în care îți aranjezi părul, dacă îți place ce vezi în oglindă și ești încrezătoare în forțele proprii, dacă te placi pe tine însăți.

Sursa foto: Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.