Setari Cookie-uri

Rutina de îngrijire pentru mâini de prințesă

Îngrijirea corectă a mâinilor este o parte importantă a rutinei zilnice. În felul acesta, vei păstra frumusețea și sănătatea mâinilor tale ===▷▷▷

Foarte des ignorăm rutina de îngrijire a mâinilor, deși acestea sunt una dintre podoabele femeilor. Igiena meticuloasă a mâinilor poate distruge importanta barieră defensivă, care menține în condiții optime pielea, iar asta face ca stratul cutanat subțire și delicat de pe partea superioară să aibă foarte mult de suferit. Este bine de știut că pielea mâinilor și a gâtului sunt cele mai afectate de îmbătrânirea fiziologică. O rutină de îngrijire atentă poate limita daunele și-ți va oferi în schimb mâini de prințesă.

Protecție zilnică, repetată

Tot ceea ce faci are efect asupra pielii mâinilor tale. De la spălatul pe mâini, frecvent și absolut necesar, la mediul exterior, care înseamnă variații de temperatură, radiație solară, de la treburile din casă, până la cele care impun contactul cu soluții agresive, mâinile tale intră în contact cu tot felul de substanțe, cele mai multe dintre ele nocive.

Citește și:

Toate acestea au efect asupra pielii, provocând uscarea și pierderea stratului protector de grăsimi naturale, precum și alterarea microbiomului natural. Efectele sunt multiple: pielea mâinilor se usucă, se ridează, este aspră, capătă o toleranță scăzută la factorii agresivi din mediu, iar riscul de a prezenta iritații de tipul dermatitelor crește.

Din fericire, există o soluție pentru toate aceste probleme: crema de maini hidratanta. Alege mereu o cremă potrivită cu nevoile reale ale pielii, care să readucă și să mențină la un nivel normal hidratarea și necesarul de grăsimi protectoare. Este bine să utilizezi la finalul fiecărei zilei o crema foarte grasă, cu efect reparator și regenerant, iar pe parcursul zilei creme ușoare, hidratante, de cel puțin două-trei ori și de fiecare dată când simți că este nevoie. Ține mereu la îndemână, în baie, în bucătările, în mașină, pe biroul o cremă de mâini și folosește-o când simți că pielea mâinilor este uscată. Secretul unei îngrijiri reale este utilizarea cremelor cât mai des posibil.

Citește și:

Săpunul, un aliat pentru sănătatea mâinilor

De fiecare dată când te speli cu apă și săpun pe mâini, previi o posibilă infecție virală. Contează, însă, atât temperatura apei pe care o folosești, cât și calitatea săpunului. Tipul săpunului nu influențează gradul de igienizare al mâinilor, atâta vreme cât te speli corect. Este recomandat să nu folosești apă foarte rece și nici foarte caldă și să optezi pentru săpunuri cu uleiuri naturale, fără parfum, coloranți sau aditivi, care sunt factori agresivi pentru piele.

Alege în mod special săpunuri lichide, mai prietenoase cu pielea. Totodată, acestea din urmă pot avea în compoziție mai multe substanțe utile pielii, mai ușor de adăugat și păstrat într-un săpun lichid. O soluție la fel de potrivită este să pui în rezervorul de săpun lichid șampon pentru copii, din categoria „fără lacrimi”. Acesta nu irită, protejează pielea și curăță eficient.

Citește și:

Folosește mănuși

Una dintre cele mai simple și eficiente soluții, care oferă protecție mâinilor, sunt mănușile. Fie că este vorba despre cele necesare în cazul unor activități care țin de profesie, așa cum este cazul medicilor, al asistentelor medicale, al celor care lucrează în industria de frumusețe, al celor care pregătesc mâncare și așa mai departe, fie că este vorba despre diferitele activități casnice, cum este spălatul vaselor, manevrarea obiectelor fierbinți, grădinăritul și altele. În esență, există un tip de mănușă potrivit pentru orice activitate, tot ceea ce ai de făcut este să le porți.

Folosește mănuși în sezonul rece, dar și atunci când bate vântul. Alege mereu modelul potrivit, care să ofere mâinilor confort termic și protecție. Utilizarea acestora nu elimină necesitatea folosirii cremelor hidratante.

Citește și:

Rutina de îngrijire a mâinilor ar trebui să facă parte din îngrijirea zilnică a pielii, pentru că utilizarea unor produse adecvate le va menține și frumusețea, și sănătatea.

foto Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.