Setari Cookie-uri

Cum îmi aleg fondul de ten

Care este varianta de fond de ten potrivită tenului tău?

Deși alegerea fondului de ten pare o activitate ușoară, indiferent de momentul în care suntem, trebuie să cunoaștem anumite particularități ale tenului, dar și ale produselor pentru a face alegerea potrivită.

În jurul vârstei de 20-25 de ani tenurile arată impecabil. Pentru o persoană sănătoasă din punct de vedere medical, la această vârstă pielea are textura și elasticitatea potrivită, este lipsită de riduri și sănătoasă, fiind pielea către care vom tinde tot restul vieții. La această vârstă fondul de ten nici nu este recomandat, însă cum puțin se respect varianta sănătoasă și majoritatea tinerelor se machiază, se poate opta pentru un fond de ten fluid, usor, cu acoperire mică, permițând totuși să se vadă sănătatea pielii specifică vârstei.

Citește și:

Pentru tenurile problematice, foarte sensibile sau cu acnee sunt recomandate fonduri de ten din categoria dermatocosmeticelor, adecvate afecțiunilor și tipologiei tenului. Pentru tenurile sensibile se vor evita fondurile de ten rezistente la apă, cele cu acoperire mare, cele care conțin parfum. Se vor alege texturi ușoare, fluide, calmante. Pentru tenurile acneice folosirea fondului de ten este recomandată după tratarea sursei infecțioase, când nu mai există riscul de răspândire a acesteia pe alte zone ale feței neafectate. Fondurile de ten vor avea conținut mai ridicat de pudră și ingrediente noncomedogenice.

Tenurile mature, au nevoie, la rândul lor, de fonduri de ten hrănitoare, cu acid hialuronic, fluide, ușoare, care să nu conțină multă pudră astfel încât să nu se crape și să nu se adune în liniile ridurilor.

Citește și:

Însă, oricât de important este alegerea fondului de ten pentru vârsta și particularitățile prezente, demachierea de două ori pe zi și rutina de îngrijire sunt cei mai importanți pași. Ca fondul de ten să se așeze bine, pe lângă textură și ingrediente sunt foarte importante sănătatea, hidratarea și exfolierea suprafeței pe care aplicăm, a tenului. Pe un ten hranit și îngrijit un fond de ten se va așeza întotdeauna mai bine decât pe un ten încărcat și deshidratat.

Vizionare placuta


Cu o experiență națională și internațională de peste zece ani în domeniul de înfrumusețare, trainer internațional, absolventă a numeroase cursuri internaționale și a Masteratului de...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.