Setari Cookie-uri

Top trei tipuri de produse utile împotriva căderii părului

Căderea părului este o problemă frecventă în rândul adulților, atât bărbați, cât și femei.

De obicei, oamenii pierd între 50 și 100 de fire de păr pe zi, potrivit Academiei Americane de Dermatologie, ceea ce nu este sesizabil ținând cont de faptul că fiecare om are aproximativ de 100.000 de fire de păr, conform Mayo Clinic (1).

Căderea părului poate să apară, însă, gradual, de-a lungul anilor sau poate să fie declanșată brusc, iar, în funcție de cauză, aceasta poate fi temporară sau permanentă. Oricum, în anumite cazuri, ea poate fi combătută cu ajutorul unor produse Forcapil pe dr.max.ro.

Ce determină căderea părului?

Căderea părului poate să aibă numeroase cauze. Uneori, poate fi doar un efect secundar al unei probleme de sănătate, caz în care poate fi stopată odată ce boala este tratată. Mai exact, persoanele care se confruntă cu dezechilibru hormonal, care sunt însărcinate ori care au probleme cu tiroida se pot confrunta cu pierderea părului.

Citește și:

De asemenea, potrivit American Hair Loss Association, căderea părului poate fi și un efect secundar al administrării unor medicamente, precum contraceptive orale, tratament pentru depresie sau antiinflamatoare. În plus, excesul de vitamina A sau administrarea unor medicamente pe bază de retinoizi pot să determine, de asemenea, căderea părului. La fel și medicamentele folosite în chimioterapie.

De cealaltă parte, căderea părului poate fi declanșată și de stres, dar și de anumite traume emoționale, precum un divorț sau o separare, probleme financiare ori pierderea unei persoane dragi, potrivit Cleveland Clinic (2). În acest caz, însă, căderea părului este temporară, odată ce stresul este diminuat, părul va crește normal.

Cum poți să stopezi căderea părului?

Folosește un șampon special pentru căderea părului

Cea mai simplă variantă pe care o ai la dispoziție când te confrunți cu această problemă este să incluzi în ritualul tău de îngrijire un șampon împotriva căderii părului. Folosit regulat, un astfel de produs nu doar că ajută la repararea părului deteriorat, însă îl întărește și previne ruperea lui, conferindu-i, totodată, și un plus de strălucire.

Citește și:

Folosește o mască împotriva căderii părului

Când vine vorba de căderea părului trebuie să știi că ai la dispoziție numeroase variante de tratament, una dintre acestea fiind măștile gândite special pentru această problemă. Având o formulă unică, ce combină ingrediente ce ajută la fortificarea fibrelor capilare de la rădăcină până la vârfuri și ajută la repararea părului deteriorat, măștile de păr pot fi o variantă simplă pentru persoanele care au părul fragil. Mai ales că sunt ușor de folosit, putând fi aplicate după ce ți-ai spălat părul. Este, însă, important să o lași să timp de câteva minute, pentru a acționa în profunzime, după care să clătești din abundență.

Alege medicamentele pe bază de plante pentru căderea părului

Fie că părul tău a devenit fragil în urma aparatelor de coafat, fie că pur și simplu a început să cadă din cauza stresului cu care te-ai confruntat în ultima perioadă, poți încerca anumite medicamente ce conțin cheratină bio absorbabilă, sub formă de aminoacizi esențiali, ce ajută la întărirea firelor de păr. Se recomandă urmarea unei astfel de cure de mai multe ori, mai ales la schimbările de anotimp, doza zilnică recomandată fiind de două capsule.

Citește și:

Așadar, după cum vezi, ai la dispoziție numeroase modalități prin care poți stopa căderea părului. Totuși, nu trebuie să uiți că un păr sănătos înseamnă și un stil de viață echilibrat, motiv pentru care nu uita să incluzi în dietă alimente sănătoase, precum pește gras, afine, legume și alte ingrediente ce ajută la creșterea părului. De asemenea, când te confrunți cu o astfel de problemă este indicat să renunți o perioadă la aparatele de styling, indiferent că vorbim de uscător de păr, placă de îndreptat sau ondulator, întrucât toate acestea pot spori deteriorarea părului.

Bibliografie:

1.https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hair-loss/symptoms-causes/syc-20372926

2. https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/16921-hair-loss-in-women

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.