Setari Cookie-uri

Ridurile de pe frunte: cum previi apariţia lor şi cum le tratezi

Procedurile estetice punctuale, dar şi o îngrijire corespunzătoare a tenului, pot fi utile în estomparea şi prevenirea apariţiei ridurilor pe frunte. ===▷▷▷

Ridurile de pe frunte pot apărea destul de devreme. Multe femei de peste 25 de ani sunt deja preocupate de acest aspect şi sunt în căutare de soluţii pentru a le trata, dar şi pentru a preveni accentuarea lor sau apariţia altora noi. Vârsta joacă, desigur, un rol important, dar genetica este un factor esenţial, pentru că determină momentul în care primele riduri încep să-și facă apariţia.

Printre alţi factori care contribuie la apariţia ridurilor de pe frunte se numără expunerea excesivă la soare, care încetinește progresiv producția naturală de colagen și elastină, expresiile faciale repetitive ale frunții, cauzate de activitatea mușchilor frunţii care îţi permit să ridici sprâncenele, numărul prea mare de ore petrecut în faţa ecranelor, dar şi alte obiceiuri ce ţin de stilul de viață, cum ar fi fumatul.

Citește și:

Iată câteva sugestii despre ce poţi face pentru a ameliora aspectul ridurilor de pe frunte.

Cum tratezi ridurile de pe frunte

Injecţiile cu botox frunte reprezintă unul dintre cele mai populare tratamente. Această procedură cu toxina botulinică opreşte contractarea mușchilor frunții, ceea ce permite pielii de deasupra să se relaxeze, făcând-o mai netedă. Este o procedură care şi-a dovedit eficienţa, însă trebuie repetată.

De asemenea, poţi încerca un tratament cu acid hialuronic, mai ales dacă vrei ceva mai puțin agresiv, înţelegând prin acest lucru o procedură cu o substanţă care este deja în mod natural secretată de organismul tău. În urma unui astfel de tratament, poţi observa o îmbunătățire imediată a texturii pielii. Acidul hialuronic injectabil reduce ridurile, netezind întregul ten și adăugând volum.

Citește și:

Metodele fără ace, chiar dacă nu au rezultate la fel de vizibile sau de lungă durată, pot ajuta.

Un astfel de tratament pe care îl poţi încerca este crioterapia, care foloseşte temperaturile foarte scăzute pentru a îngheța țesutul pielii.

Poţi apela, de asemenea, la diferite tipuri de masaj facial. Este o soluţie complet naturală, dar care funcţionează în timp. Aşadar, ca să vezi rezultate trebuie să îţi faci cel puţin o programare pe săptămână.

Cum previi adâncirea şi apariţia altor riduri

În primul rând, începe cu includerea în rutina ta zilnică de îngrijire a unei creme cu factor de protecţie ridicat. Aşa cum spuneam şi anterior, expunerea la soare este unul dintre cei mai importanţi factori în apariţia (inclusiv prematură) a ridurilor.

Citește și:

În al doilea rând, foloseşte produse care stimulează producţia de colagen şi elastină. Serurile şi cremele cu peptide pot fi o soluţie bună, la fel ca produsele cu acid hialuronic. Foarte eficientă în acest sens este şi vitamina C. Optează pentru un ser sau o cremă de zi cu o concentraţie mare din această vitamină şi vei vedea că, în timp, pielea ta este mai netedă şi mai fermă.

În ultimul rând, dar la fel de important, integrează în rutina ta de seară un produs pe bază de retinol. Fie că optezi pentru un ser, fie pentru o cremă, la început foloseşte-l doar de două ori pe săptămână, pentru a-i da tenului tău posibilitatea de a se adapta treptat.

Este esenţial, dacă foloseşti produse cu retinol, să aplici, pe timpul zilei, o cremă de protecţie solară. Retinolul face ca pielea să devină sensibilă la lumină, şi fără crema de protecţie solară pot apărea pete de hiperpigmentare.

Citește și:

Machiajul corect în cazul unei frunţi ridate

Un machiaj adecvat te poate ajuta să ascunzi ridurile de pe frunte sau, cel puţin, să le faci mai puţin evidente. În acest sens, este recomandat să eviţi fondul de ten prea gros sau pe cel cu particule strălucitoare. Optează pentru o cremă sau un primer cu efect de „blur”, care estompează temporar ridurile.

Aşadar, ridurile de pe frunte pot fi tratate într-un cabinet de medicină estetică, dar nu trebuie să scapi din vedere că rutina ta de îngrijire a pielii şi alegerea produselor potrivite pot avea, la rândul lor, un impact semnificativ.

Sursă foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.