Setari Cookie-uri

20 de parfumuri arăbești: O incursiune exotică în lumea răsfățului olfactiv

Descoperă 20 de parfumuri care îți vor fermeca simțurile.

Farmecul parfumurilor arabe a captivat simțurile și a făcut parte din tradițiile Peninsulei Arabe de-a lungul secolelor. Aceste arome excepționale, renumite în toată lumea, au o istorie bogată și fascinantă, strâns legată de cultura și moștenirea lumii arabe. De la civilizațiile antice ale Mesopotamiei până la casele moderne de parfum, aromele senzuale și luxuriante ale Arabiei au fost și sunt prezente în ritualurile de frumusețe și de wellness.

Cultura parfumulrilor arăbești

Arabia, cu condițiile climatice ideale pentru cultivarea plantelor aromatice, a devenit un paradis al parfumeriei. Rutele comerciale care încrucișau regiunea, conectând Europa, Africa și Asia, au facilitat schimbul de ingrediente rare și prețioase. Aceasta a favorizat dezvoltarea unei culturi parfumate înfloritoare, care a dus în cele din urmă la apariția faimoaselor case de parfumuri.

Citește și:

În trecut, parfumierii și alchimiștii arabi au adus contribuții remarcabile în dezvoltarea tehnicilor de fabricare a parfumurilor și a procesului de distilare. De altfel, cunoștințele lor au pus bazele metodelor sofisticate de parfumerie utilizate și în prezent.

Parfumierii arabi au stăpânit arta extragerii aromelor din flori, scoarță, rășini și condimente prin utilizarea de tehnici tradiționale precum distilarea cu abur și enfleurage .

Oud, inima parfumurilor arăbești

Oud-ul, cunoscut și sub numele de lemn de agar, este rășină obținută din copacul Aquilaria, găsit în principal în Asia de Sud-Est. Aroma sa captivantă, adesea descrisă ca fiind caldă, lemnosă și senzuală, este prețuită de milenii.

Parfumierii arabi au perfecționat arta extragerii uleiului de oud, care a devenit un ingredient foarte căutat în parfumerie. Oud-ul a devenit popular în întreaga lume arabă, fiind utilizat nu doar în parfumuri, ci și în tămâie, cărbuni aromați și chiar în bijuterii personale.

Citește și:
  • Summer Sale cu discounturi și alte surprize frumoase la Sabon!
  • De ce răcesc tot timpul?
  • 20 de idei de cadouri de Crăciun pentru EL

Foto Andrzej Kubik/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.