Setari Cookie-uri

BHA, cel mai bun prieten al tenului gras

Tenul gras se confruntă cu probleme specifice cauzate de excesul de sebum prezent pe piele: aspect uleios, puncte negre și pori dilatați.

CP

Pentru a menține tenul gras în echilibru putem urma o rutină simplă de îngrijire folosind un produs de curățare, o cremă de zi cu protecție solară și o cremă de seară, ambele cu texturi lejere și un exfoliant cu acid salicilic.

Ce este și ce face acidul salicilic?

Acidul salicilic (acid BHA) este solubil în grăsimi și pătrunde adânc în pori pentru a îndepărta celulele moarte acumulate în exces. Prin decongestionarea porilor și reducerea excesului de sebum, produsul cu BHA folosit zilnic îndepărtează punctele negre și ameliorează aspectul porilor dilatați.

În plus acidul salicilic uniformizează culoarea pielii, ameliorează imperfecțiunile minore și liniile fine și stimulează formarea colagenului. Pentru tenul gras este ideal un produs cu 2% BHA și textură lichidă ce se absoarbe imediat pentru rezultate rapide.

Citește și:

De ce este eficient Skin Perfecting 2% BHA Liquid de la Paula’s Choice?

Formula cu 2% acid salicilic și ceai verde restabilește luminozitatea pielii, previne blocarea porilor, reduce erupțiile și apariția punctelor negre, netezește pielea și îmbunătățește regenerarea celulară.

Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant are câteva avantaje, comparativ cu alți exfolianți cu 2% BHA: textura lichidă permite o asimilare rapidă, stratificare cu alte produse din rutină și efecte rapide, pH-ul acid 3.2 - 3.5 asigură o exfoliere optimă, iar includerea ceaiului verde în formulă completează beneficiile anti-inflamatoare ale acidului salicilic.

Cum se folosește?

Exfoliantul lichid se aplică seara pe pielea curată și nu se clătește cu apă. Aplică apoi crema ta hidratantă de seară. Începe cu 2-3 aplicări săptămânale, apoi crește treptat frecvența de aplicare în funcție de nevoile și reacția pielii, ajungând în timp la aplicare zilnică dacă este posibil.

Citește și:

  În fiecare dimineață, indiferent de anotimp, aplică o cantitate generoasă de cremă de zi cu protecție solară SPF 30 sau mai mare, ca ultim pas în rutina ta de îngrijire.

  Nu uita!

  Acidul salicilic este unul din cele mai importante ingrediente pentru tenul gras fiind singurul care reduce excesul de sebum fără să usuce pielea. După îndepărtarea celulelor moarte acumulate în exces, pielea arată şi se simte mai fină, mai moale, cu mai puține imperfecțiuni și culoare mai uniformă.

  Produsul se poate achiziționa on-line de pe www.paulaschoice.ro şi este disponibil în 3 variante de gramaj: 30 ml, 118 ml şi 236 ml.


  Kudika
  3 Iunie 2024
  Echipa Kudika
  Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.