Setari Cookie-uri

Dr. Ruxandra Sinescu: Exozomii, o inovație în medicina regenerativă, pot trata țintit ridurile, acneea, rozaceea sau melasma

Exozomii reprezintă o inovație în domeniul medicinei regenerative, ce vizează tratamente țintite la nivelul pielii.

Astfel că, dacă îți dorești un ten cu aspect regenerat, vizibil întinerit, ce strălucește de sănătate, un tratament cu exozomi ar fi indicația potrivită. Chirurg plastician, Dr. Ruxandra Sinescu, fondatoarea Project Beauty, vorbește despre beneficiile pe care le aduc exozomii la nivelul tenului și ce nevoi ale pielii putem trata cu ajutorul acestora.

Kudika: Ce sunt exozomii și cum acționează aceștia la nivelul dermului?

Dr. Ruxandra Sinescu: Exozomii sunt mici vezicule secretate de diverse tipuri de celule, având rol de mediatori extracelulari. Cu alte cuvinte, funcționează ca niște mesageri care ajută celulele să comunice între ele, prin transferul “încărcăturii” pe care o conțin, de la celula de bază, la cea țintă. Sunt implicați într-o serie de procese – răspunsul imun, multiplicarea celulară, cicatrizarea, etc. La nivelul pielii, mai precis al dermului – stratul din mijloc al pielii – au un intens efect reparator, fiind cea mai nouă și cea mai potentă descoperire din domeniul medicinei regenerative.

Citește și:

Kudika: Căror nevoi ale pielii se adresează tratamentele cu exozomi și cui îi este contraindicat un astfel de tratament?

Dr. Ruxandra Sinescu: În medicina estetică, exozomii au ajuns în prim-plan datorită proprietăților regenerative și potențialului de a îmbunătăți sănătatea și aspectul pielii. Îi putem folosi pentru:

Intinerirea pielii - exozomii pot îmbunătăți textura, tonusul și elasticitatea pielii prin promovarea sintezei de colagen și elastina. Astfel combatem ridurile, creștem fermitatea și luminozitatea pielii și îi ameliorăm calitatea generală.

Stimularea creșterii părului - terapia cu exozomi la nivelul scalpului este folosită pentru tratamente împotriva căderii părului. Aceștia stimulează foliculii, stopând căderea părului, promovând regenerarea acestuia și crescându-i densitatea.

Citește și:

Rol antiinflamator - exozomii posedă proprietăți antiinflamatorii, care pot ajută la reducerea inflamației și eritemului (roșeții), cu rol în tratamentul acneei și rozaceei.

Ameliorarea cicatricilor și a vergeturilor- exozomii ajută la estomparea cicatricilor prin modularea procesului de remodelare a matricei extracelulare și prin stimularea regenerării tisulare.

Vindecarea rănilor - exozomii pot accelera vindecarea rănilor prin promovarea proliferării celulare și angiogenezei – formării de vase noi de sânge, cu aport sporit de oxigen. Astfel, scad semnificativ perioada de recuperare după proceduri de resurfacing (precum laserele sau peelingurile chimice profunde).

Contraindicațiile procedurii sunt aceleași ca pentru orice alt tratament de medicină estetică: sarcina și alăptarea, terenul atopic sau istoricul de anafilaxie, bolile autoimune necontrolate terapeutic sau în puseu acut, infecțiile active în aria de tratament, neoplaziile, chimioterapia și radioterapia.

Citește și:

“Exozomii se pot corela în planul de tratament cu proceduri de tip: peeling chimic, microneedling clasic, radiofrecvență cu microneedling sau terapii laser”

Kudika: Cum se desfășoară tratamentul cu exozomi? Există o tehnologie sau tehnologii cu care se combină formula pe bază de exozomi, pentru a potența rezultatul în urma tratamentului?

Dr. Ruxandra Sinescu: Global, exozomii se administrează fie prin infuzie intravenoasă, fie prin injectare țintită, fie prin aplicații locale. În medicina estetică folosim, în general, varianta topică locală, adică efectuăm un tratament tip peeling chimic, microneedling clasic, radiofrecvență cu microneedling sau terapii laser, la finalul căruia aplicăm pe piele complexul concentrat cu exozomi. Efectul este astfel potențat: beneficiem pe de o parte de rezultatele tratamentului primar, exozomii penetrează mai ușor dermul și sunt mai bine absorbiți, iar perioada de recuperare după tratament este mult scurtată prin efectul regenerativ al acestora.

Citește și:

În același timp, trebuie menționat faptul că există și produse de îngrijire pentru acasă ce conțin exozomi, pentru menținerea și chiar îmbunătățirea rezultatelor obținute în clinică.

Kudika: La ce interval după tratament putem vedea rezultatele în urmă terapiei cu exozomi?

Dr. Ruxandra Sinescu: Deoarece exozomii sunt apanajul medicinei regenerative, adică stimulează capacitatea de vindecare a propriului organism, trebuie să îi lăsăm corpului timp să acționeze. Pielea va arăta mai bine la scurt timp după, însă rezultatele vizibile și stabile apar după 2-3 luni de la încheierea planului de tratament.

Kudika: Există afecțiuni la nivelul dermului care ar necesita mai multe proceduri cu exozomi?

Dr. Ruxandra Sinescu: Protocolul este individualizat și se stabilește în funcție de ceea ce avem de tratat. Pentru o strălucire aparte înaintea unui eveniment important sau în scop de întreținere, o singură ședință poate fi suficientă. În cazul acneei și rozaceei, melasmei, cicatricilor de orice fel, vergeturilor, alopeciei sau semnelor vizibile de îmbătrânire, vom indică mai multe sesiuni (4-6, câteodată chiar mai multe, spațiate la 2-4 săptămâni distanță).

Citește și:

Kudika: Putem realiza terapia cu exozomi pe tot parcursul anului sau există o sezonalitate pentru acest gen de tratamente?

Dr. Ruxandra Sinescu: Produsele cu exozomi pot fi folosite oricând, indiferent de anotimp. Restricțiile se adresează tratamentelor cărora le asociem aplicarea topica de exozomi. Peelingurile chimice profunde și laserele ablative nu se pot efectua pe timpul verii, chiar și unele lasere fracționale trebuie evitate. Radiofrecvența cu microneedling și microneedlingul clasic se fac și vara, atâta timp cât respectăm ad literam indicațiile de îngrijire post-procedură.

Kudika: De la ce vârstă putem realiza terapia cu exozomi?

Dr. Ruxandra Sinescu: De la 18 ani în sus, desigur cu indicația potrivită.


Spirit creativ, mereu în evoluție, mi-am început cariera ca jurnalist, dar m-am îndrăgostit de profesia de PR, astfel am devenit Autor de Frumos al propriei existențe și al...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Cum să stilizezi părul creț? Ține cont de elementele de bază și bucură-te de rezultatul dorit!

(comunicat de presă)

Părul creț este un păr foarte versatil: de la bucle voluminoase și moi până la cele mai definite, alegerea este într-adevăr... Kudika


Tratamentul Hydrafacial: De ce este atât de popular?

Unul dintre cele mai populare tratamente faciale, la ora actuală, este Hydrafacial, prin abordarea sa unică, în trei pași, care asigură o strălucire sănătoasă și de lungă durată.

...
Kudika
FOREO lansează tratamentul de redefinire a pielii KIWI™ cu noua mască de față  KIWI™ Active Pore & Black Head Mask

 

CP

FOREO, liderul mondial în domeniul beauty - tech, a lansat ultima inovație în materie de... Kudika


Lansarea BIC® Soleil Escape în România: O seară de răsfăț senzorial

CP

BIC®, unul dintre liderii globali în produse de papetărie, brichete și aparate de ras, anunță lansarea gamei sale de aparate de ras BIC® Soleil Escape™ în... Kudika


KIKO MILANO GOLD REFLECTIONS: FRUMUSEȚE SCĂLDATĂ ÎN LUMINĂ

Fiecare formulă din colecția Gold Reflections a fost atent aleasă pentru a oferi un finisaj de înaltă calitate, cu texturi concepute pentru a construi și a evidenția fără efort frumusețea... Kudika

Cum îți pregătești corpul și pielea pentru vară: două terapii eficiente de lifting și remodelare cu efect rapid

Există chiar și anumite tratamente de rejuvenare facială care pot fi efectuate în siguranță și vara, cu efect vizibil și rapid, fără a sensibiliza pielea în fața... Kudika