Setari Cookie-uri

Nouă atitudini care te limitează

Am auzit mulți oameni afirmând că dacă un anumit lucru nu s-ar fi întâmplat sau cineva nu le-ar fi pus bețe în roate, acum ar fi fost mult mai departe în viață. La o analiză mai atentă, și-ar da însă seama că acestea nu sunt decât pretexte. Limitările vin din interiorul nostru, din atitudinea noastră. Iată nouă dintre cele mai comune exemple.

Noua atitudini care te limiteaza

1. Te auto-limitezi

Viața îți oferă posibilități nelimitate. Nu există nici un motiv pentru care să nu poți să îți urmezi adevărata cale în viață. Toate resursele de care ai nevoie apar atunci când te hotărăști să o urmezi. Extinde-ți orizontul. Extinde-ți gândirea. Zidul pe care îl vezii înaintea ta este ridicat de tine.

2. Te identifici cu munca ta

Nu ești slujba ta. Ești mai mult decât obiectele pe care le posezi sau lucrurile care te înconjoară. Eforturile tale de a face bani sunt doar o modalitate de a supraviețui în plan terestru. Nu le permite să te facă să uiți adevărata ta natură.

3. Te critici

Ești cel mai rău critic al tău. Uiți că ești o ființă umană, imperfectă și supusă unor greșeli. Îmbunătățește ceea ce poți și îmbrățișează partea din tine pe care nu o poți schimba. Ești frumoasă așa cum ești.

Citește și:

4. Îți faci griji

Uneori, anxietatea ta se bazează pe fricile tale, mai ales pe frica de necunoscut. Ai însă încredere că universul veghează asupra ta.

5. Iei totul personal

Uneori oamenii se poartă urât, fie că o fac intenționat sau nu. Oricare ar fi cauza, nu îți provoca mai multă durere retrăind ceea ce s-a întâmplat în mintea ta. În loc să te concentrezi asupra a ceea ce nu a ieșit bine, găsește-ți echilibrul interior și folosește umorul.

6. Te simți vinovată

Sentimentul de vinovăție nu servește nimic. Dacă ai făcut ceva care are nevoie de iertare, atunci cere-ți iertare. Dar dacă simți că ceilalți se simt răniți pentru că tu îți trăiești adevărul care nu se conformează așteptărilor lor, lasă vinovăția să plcece.

Citește și:

7. Amâni lucrurile

Majoritatea oamenilor lasă de azi de pe mâine. Sarcinile importante au nevoie de timp și atenție pentru a fi făcute bine. Amânarea duce la execuție și acțiune pe repede înainte.

Noua atitudini care te limiteaza

8. Ești într-o companie proastă

Renunță la compania oamenilor care văd viața în negru. Prietenii sunt importanți însă când te trag în jos este mai bină să îți faci unii noi, mai potriviți cu cine ești tu acum. Oamenii care încearcă să te descurajeze nu merită timpul tău.

9. Cauți aprobarea celor din jur

Cauți aprobarea celorlalți deoarece cauți atenție. O stima de sine ridicată va atrag aprobarea și respectul celorlalți de la sine. Când știi cine ești, nu mai ai nevoie de validarea celorlalți.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By LaVika

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.