Setari Cookie-uri

Turia Pitt, tânăra care a învins focul

Nici un obstacol nu este de neînvins atunci când iubești viața, știi ce vrei și ai voință. Mărturie stă și povestea australiencei Turia Pitt. Prinsă în flăcări în timpul unui ultra maraton în 2011, tânăra pe atunci de 24 de ani, a fost la un pas să își piardă viața, însă în 2018 a reușit să își îndeplinească promisiunea pe care și-a făcut-o atunci, aceea de a se urca din nou pe o placă de surf.

Povestea Turiei m-a impresionat atât de mult încât mi-o amintesc fără să fie nevoie să apelez la Google. Era tânără, frumoasă, avea o carieră de succes și un logodnic atunci când flăcările au prins-o în mijlocul lor și i-au ars pielea în proporție de peste 60%.

Pronosticul doctorilor a fost sumbru. În cazul în care va reuși să supraviețuiască, Turia nu numai că nu va mai putea participa la competiții sportive dar nici nu va mai putea merg vreodată. A stat două luni în comă și, în anii care au urmat, a suferit peste 100 de operații. Desfigurată și cu degete lipsă la o mână, Turia nu a stat să își plângă de milă. Nici nu a urât Universul pentru cât de nedrept a fost cu ea sau pe celelalte femei care au scăpat nevătamate. Și-a dorit să traiască și să continue să facă sport. Iar iubitul i-a rămas alături semn că atunci când două suflete sunt cu adevărat în comuniune, aspectul fizic își pierde din importanță.

Citește și:

Turia Pitt

Turia Pitt a avut un vis iar acesta i-a dat puterea să revină la viață și la activitățile pe care le iubește. Ba mai mult decât atât, și-a propus să inspire oamenii din lumea largă să facă față adversităților, în calitate de speaker motivațional.

În decembrie 2017, Turia a dat naștere unui fiu. Iar anul acesta, în 2018, după șapte ani de pauză, s-a urcat pe placa de surfing din nou, exact așa cum și-a dorit, cu zâmbetul până la urechi. Proaspăta mămică se implică activ în campanii de binefacere și susține cauze umanitare.

Turia crede că viața este un proces continuu de creștere și îmbunătățire și spune că viața ei a devenit mult mai bună după accident. Și asta pentru că, deși focul i-a deformat corpul, nu a reușit să îi înfrângă spiritul. Din contră, i l-a întărit.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/Wonderful Nature

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.