Setari Cookie-uri

Patru moduri pentru a-ți folosi ego-ul în mod conștient

Ego-ul poate fi un vehicul extraordinar în evoluția ta personală atunci când, în loc să te lași condusă de el, știi cum să îl folosești.

Cum functioneaza egoul

1. Află cum funcționează egoul tău

În mod instinctiv, ego-ul tău este ascuns, restrictiv și alunecos. Cu toate acestea, nu te lupta cu el și nu îl judeca. Aceste trăsături alcătuiesc mecanismul defensiv al ego-ului tău și le oglindesc pe ale tale. Il ajută să fie suficient de puternic încât să te facă să crezi că există separare pentru ca tu să evoluezi. Prin urmare, privește-ți ego-ul cu iubire, ca pe slujitor credincios al cărui scop este să te ajute să crești. Observă cum funcționează și nu-i permite să îți conducă viața atunci când te împinge să te auto-sabotezi.

2. Uită-te la tiparele și situațiile care se repetă

Egoul urăște schimbarea. Iar asta se vede în modelele, tiparele care se repetă în viața ta. De exemplu, ești într-o relație nefericită pe care refuzi să o închei deoarece speri că partenerul tău se va schimba. Cel care te face de fapt să rămâi este ego-ul tău, obișnuit să joace rolul victimei. O parte din tine iubește abuzul și disfuncționaliatea deoarece îți permit să joci acest rol. Poate că este nevoie să îl joci la un moment dat în viața ta pentru a învăța ceva. Insă dacă te ține blocată și te sabotează, atunci rolul nu îți mai servește. Trebuie să fiti suficient de conștienți de aceste modele recurente în viața voastră, deoarece acestea sunt semne ale rolurilor ego-ului dumneavoastră. Găsiți ce tipare te împiedică să crești și să te desprindi de acel rol al ego-ului tău. Este responsabilitatea ta să întărești întotdeauna și să îți ajustezi ego-ul pentru a-ți servi creșterea. Așa folosești ego-ul tău.

Citește și:

3. Identifică ce anume îți apasă butoanele

Ego-ul tău se desfășoară din plin atunci când reacționezi. De aceea este foarte important să fii prezentă și conștientă de sentimentele tale. Atunci când le permiți altora și lumii exterioare să te afecteze, apare o reacție. Cel mai important este să îți dai seama ce anume te face să reacționezi. Aceste declanșatoare indică ce anume îți tulbură ego-ul. Astfel, afli unde ai de lucru cu tine însuți și evoluezi.

Foloseste-ti egoul

4. Folosește-ți ego-ul ca busolă

Ego-ul tău este o busolă care te îndrumă către zonele din interiorul tău care au nevoie de vindecare și integrare. Utilizeză-l pentru a evidenția problemele tale interioare, descoperind declanșatoarele, modelele și identitățile cu care rezonezi cel mai mult. De asemenea, folosește-l pentru a descoperi opusul său. Cu ce personaj de film nu ți-ai dorit niciodată să te identifici? Pe cine nu poți suporta? Află căror personalități și trăsături de caracter ego-ul le opune rezistență și de ce. Este posibil să ai nevoie de acestea pentru a trăi o viață mai bună.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Fona

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.