Setari Cookie-uri

Cele mai emoționante citate despre România... de la Oana Pellea

România are nevoie de ajutor, dar și de multă iubire. România are nevoie să simtă mândria celor care o locuiesc, și invers, românii au nevoie să se simtă mândri de țara în care trăiesc.

Am găsit multe cuvinte frumoase și pline de emoție în scrierile și declarațiile actriței Oana Pellea. Sunt citate și fragmente de pus în ramă, de scris pe pancarte și ridicate în Piață, de păstrat în suflet și în gânduri. "Jurnal 2003-2009" este o carte pe care o recomand cu drag, dar până veți intra în posesia ei, v-am selectat câteva fragmente pe care le regăsiți în rândurile de mai jos.

Citate despre Romania

Sursa Foto: Shutterstock/By Victor Maschek

Citate despre România

„Trebuie să reîncepem să iubim România. Să reinventăm România pe care să o putem iubi şi admira. Depinde de fiecare dintre noi. [...] Dacă îţi înjuri ţara de dimineaţă până seara e ca şi când te-ai înjura în oglindă!”

Citește și:

„Oriunde am merge în lumea asta mare purtăm pe tălpile sufletului nostru pământ românesc. Pe fruntea noastră e scris „român”. Nu credeţi că trebuie să facem ceva ca să devenim mândri de acest nume?”

„Mi-e foarte, foarte dor de frumos şi de bun. Mi-e dor de oameni delicaţi şi buni. De oameni deştepti şi generoşi. De educaţie şi tradiţie. Mi-e dor de bun simţ şi bunăvoinţă.”

„Avem tineri excepţionali care nu simt că sunt sprijiniţi. Avem tineri care au probleme mari de comunicare, probleme ce vin din neiubire şi lipsă de educaţie, avem tineri dezorientaţi care ar avea nevoie barem de înţelegere.”

„Mă doare România ca un organ intern al fiinţei mele. Aşa cum te doare ficatul. Cum ţi-e rău de la suflet. România nu este ceva exterior mie. E inclusă fiinţei mele esenţiale. Şi are nevoie de îngrijire... România mea e bolnavă şi suferă de neiubire.”

Citește și:

„Glumesc de multe ori şi spun că dacă ai şcoala numită România înseamnă că te vei descurca oriunde în lume… Şi e adevărat. Aici parcă e totul mai greu. Mai complicat. Mai încurcat. Ai senzaţia că trebuie să împingi vagoane ca să urneşti ceva… Şi de aici acest sentiment de construcţie pe nisip. O luăm tot timpul de la capăt… De ce e aşa? Din cauza noastră. Din cauza mea. Cineva trebuie să-şi asume vina. Iată: din cauza mea! Îmi asum eu responsabilitatea, pentru că m-am săturat să tot aud că e vina altora. Întotdeauna altcineva e de vină şi nu noi... Dacă toţi ne-am gândi real unde greşim fiecare dintre noi, cu ce am putea îmbunătăţi fiecare situaţia, am avea o altă Românie.”

Citate despre Romania

Sursa Foto: Shutterstock/By Balate Dorin

Citește și:

Oana Pellea: Citate despre viață

„Am stat de vorbă cu viața mea mai demult și am căzut la o înțelegere: să ne bucurăm una de alta. Simplu.”

„Mi se pare incredibil de frumoasă viaţa. O minune. E o minune că exist şi una şi mai mare că-mi dau seama că exist. Mai departe, ce faci cu viaţa ta sau ce fac alţii cu ea, este altă discuţie. Dar viaţa rămâne o minune.”

„Crede-mă pe cuvânt că mai mare minune decât viaţa nu există, că mai mare virtute decât modestia nu există, şi mai mare bucurie decât iubirea nu există. Şi peste toate e Dumnezeu.”

„Când nu-mi place prezentul, intru în pod. Acolo e alt timp și mult mai frumos, chiar dacă e prăfuit.”

„Am vrut să scriu că ce bine că s-a dus ziua asta, da' nu e drept. Chiar așa, ciuntită, plânsă și stingheră, a fost totuși o zi din viața mea. Și mi-e ciudă că nu m-am bucurat de ea...”

Citește și:

„Prea ne-am complicat viaţa şi prea o luăm în serios. Mai bine am merge desculţi prin iarbă din când în când.”

„Speranțele trebuie toate legate între ele, băgate într-o sticlă mare, cu dop și aruncate în mare. Poate mai folosesc și altcuiva.”

„Cum să înţeleg politica universală sau chiar, mai simplu, politica, din moment ce am atâta treabă cu mine? Asta mă sperie puţin. Fuga noastră prin timp. Nu mai avem când să ne întâlnim cu noi. Ne uităm la vitrine colorate, la preţuri, ne grăbim spre nu se ştie ce şi putem foarte uşor să ratăm întâlnirea la un colţ de stradă cu noi. Atâta treabă am cu mine şi nu mă pot opri să fug prin timp…În realitate, habar n-am cine sunt eu. Eu! Cine sunt eu? În afară de un sac de pământ peste care a suflat Dumnezeu, nu ştiu mai nimic. Ştiu ce-mi place şi ce nu, cred că ştiu ce e bine şi ce e rău, mai ştiu că trăiesc – şi cam atât. Nu, nu vreau să ratez întâlnirea cu mine. Trebuie să-mi dau, să inventez timp în care să mă caut de-a binelea şi să mă întâlnesc. Trebuie să găsesc o felie de timp în care să mă caut. Timpul meu şi numai al meu.”

Citește și:

Citate despre Romania

Sursa Foto: Shutterstock/By Photosebia

„Ce legătură au toate urâțeniile și toate nedreptățile și toate mârlăniile cu viața noastră? Dacă ți se întâmplă ceva înseamnă că trebuia să ți se întâmple. Nu e vina nimănui. E ușor să găsești vinovați. Nu e vina nimănui. Dacă a existat întâmplarea asta în viața mea, trebuia să învăț ceva din ea. Și am învățat. Important e să nu mă înrăiesc eu. Să nu mă înnegresc eu. Depinde cum le faci față întâmplarilor de genul ăsta. Dace le cari după tine toată viața, te murdăresc și te împut. [...] Sunt oameni care, sub greutatea dusă devin cocoșați. Obosiți de toate urâțeniile, de toate gândurile de răzbunare, de toate complexele și răutățile. Le cară cu ei prin lume. Și put. Și împut spațiul în care există. Și mai există oameni care miros frumos, sunt ușori, mai au puțin și ai senzația că se pot înălța de la pământ în orice clipă, oameni care pe umărul stâng, dacă știi să te uiți bine, te lasă să vezi îngerul liniștit.”

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Calin Stan

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.