Setari Cookie-uri

8 pași pentru a deveni o persoană mai bună

Faptul de a da tot ce este mai bun în noi poate fi suficient pentru a aprinde o scânteie de speranță în inimile altora.

Fiecare dinte noi își dorește, la un moment dat, să fie cea mai bună versiune a propriei persoane. Nu este vorba doar de stima de sine și de a te simți valoaroasă. Faptul de a da tot ce este mai bun în noi poate fi suficient pentru a aprinde o scânteie de speranță în inimile altora.

1. Iubește-te așa cum vrei să fii iubită.

Nimeni pe lume nu îți poate oferi dragostea de care ai nevoie în afara ta. Tu te cunoști cel mai bine și dacă tu te poți iubi în ciuda defectelor, ciudățeniilor și slăbiciunilor tale, o vor putea face și alții.

2. Descoperă frumusețea din interiorul tău.

Condiționările din coplărie te pot împiedica să îți percepi frumusețea, atât pe cea interioară cât și pe cea exterioară. Ești o ființă minunată dar pentru asta este nevoie să faci o călătorie în interiorul tău.

Citește și:

3. Acceptă-ți propria unicitate.

Evită capcana de a te compara cu alții. Ai propria ta călătorie și cale. Nu îți fie teamă să îți exprimi sinele tău unic. Nu ai nevoie de aprobarea sau validarea nimănui. E suficient să te concentrezi asupra darurilor tale și a drumului pe care îl ai de urmat.

Iarta-te

sursa foto: shutterstock/by wayhome studio

4. Iartă-te și vindecă-te.

Neiertatarea îți răpește din energie. Iartă-i pe alții, chiar dacă nu o cer. Iartă-te și pe tine. Vindecarea emoțională începe cu actul iertării. Când ierți, te eliberezi și te vindeci de toate durerile pe care le-ai acumulat.

5. Fii conștientă de criticul tău interior.

Cel mai adesea, criticul tău interior este criticul tău cel mai acerb. Nu te lupta cu el pentru că îți vei pierde energia. În schimb, arată mai multă compasiune față de tine însăți. Spune-i criticului interior cât de mult te iubești pentru tot ce ești.

Citește și:

6. Urmează-ți instictul.

Învață să-ți onorezi instinctul sau intuiția. Cel mai adesea, aceasta îți aduce răspunsurile la întrebările tale și servește drept ghid în luarea deciziilor importante. Intuiția ta este cunoașterea ta interioară care dorește doar ce este mai bine pentru tine.

7. Onorează-ți trupul.

Corpul tău este manifestarea ta fizică în această lume. Este modul în care alții se conectează cu tine la nivel fizic. Când este în formă bună, conexiunile tale din exterior și din interior funcționează fără probleme. Oferă-i grijă de care are nevoie. Hrănește-l bine, asigură-i o odihnă suficientă și fă mișcare.

8. Adu-ți contribuția.

Oriunde te afli, poți să faci o diferență în bine în lume în felul tău unic. Contribuția ta poate fi mică dar, oferind-o din suflet, poate crea valuri care în cele din urmă vor atinge viața mai multor oameni decât te-ai fi așteptat.

Citește și:

sursa foto: shutterstock/by chainarong06

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.