Setari Cookie-uri

Trei acțiuni pentru o lume mai bună

Din cele mai vechi timpuri, noi, femeile am reprezentat creația în mișcare. Dacă în vremurile străvechi creativitatea noastră se manifesta în sânul familiei, acum avem șansa de a ne ajuta familia extinsă a umanității cu talentul și darurile noastre.

Cu cât avem la dispoziție mai multe resurse, inclusiv financiare, cu atât ajutorul nostru devine mai consistent.

Harv T. Eker, unul dintre cei mai cunoscuți guru în abundență financiară, a făcut o listă de acțiuni pe care le putem desfășura în folosul celorlalți atunci când avem în cont mai mulți bani decât ne trebuie pentru necesarul zilnic și împlinirea dorințelor noastre.

Actiuni pentru o lume mai buna

1. Donează pentru acțiuni de caritate sau susținerea unei cauze. Nu este vorba doar de bani dar și de influența pe care o ai asupra altor oameni pentru a-i inspira și pe aceștia să înceapă să gândească dincolo de limitele micului univers personal. Contrar a ceea ce se spune și anume că oamenii bogați sunt avari, Bill Gates, de exemplu este recunoscut pentru acțiunile sale de caritate. El susține că persoanele bogate au datoria morală de a le susține pe cele sărace. Nancy Rivard, despre care am scris aici, își folosește notorietatea pentru a inspira oameni din întreaga lume să ajute copiii defavorizați și să ajute la stoparea traficului de persoane.

Citește și:

2. Aventurează-te în antreprenoriat social. Oprah Winfrey și Ralph Lauren sunt doar două dintre poveștile de succes despre oameni care au plecat din familii sărace și au creat imperii financiare. Insă ambii reprezintă sursă reală de inspirație și ajutor pentru oameni din întreaga lume. Prin activtatea lor profesională, transformă lumea într-un loc mai bun. Gândește-te și tu cum poți face lumea mai bună prin afacerea ta, în calitate de antreprenor. Un exemplu deja celebru este cel al producătorului de pantofi TOMS. Pentru fiecare pereche cumpărată ei donează o pereche unei persoane nevoiașe.

3. Oferă-le celorlalți șansa de a avea succes. O persoană își poate multiplica banii prin investiții sau noi afaceri. Atunci când face asta, creeză noi oportunități pentru succes și abundență pentru alți oameni, cei cărora le oferă job-uri sau oportunități de a lucra la proiecte. Un business local poate contribui în mod semnificativ la o creștere economică în zona respectivă. Soluția este să adopți o strategie win-win în care fiecare persoană implicată are de câștigat.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by maryna pleshkun

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.