Setari Cookie-uri

3 pași pentru a-ți descătușa potențialul

Cei mai mulți oameni își trăiesc viața zilnică într-o manieră care îi seacă de energie, îi privează de dopamină și crește nivelul de stres, fiindu-le astfel imposibil să își acceseze potențialul. 

Un an nou stă să bată la ușă. Cu siguranță, acesta poate fi cel mai bun de până acum dacă îți vei da voie și îți vei descătușa potențialul. Iată ce poți face pentru asta.

1. Perfecționează-ți uneltele.

Cei mai mulți dintre noi se concentrează pe a învăța mai multă și rareori pe cum a învăța mai bine și mai repede. Aceasta este însă cheia pentru a -ți debloca potențialul și a-ți perfecționa uneltele pe care le ai deja. Spre exemplu, învățând cum să citești rapid vei reduce de până la trei ori numărul de ore pe care ți-l ia acum citirea unei cărți. Același lucru este valabil și pentru o serie de alte aspecte ale vieții tale precum îmbunătățirea memoriei sau gestionarea timpului. Cum ar fi, de exemplu, să înveți să îți optimizezi efortul pentru a obține cu 20% din acesta 80% din rezultatele obținute.

Citește și:

2. Intră în starea de flux

Ce este starea de flux? Este o stare de spirit în care pălăvrăgeala minții încetează iar noi ne scufundăm în ceea ce facem, fără distracții sau voci critice.

Starea de flux în sine are beneficii incredibile pentru sănătate precum stimularea sistemului imunitar și creșterea stării de bine. În cartea lor "Rise of Superman", Steven Kotler și Jamie Wheal spun că există 17 declanșatoare de stare de flux, împărțite în patru grupe: psihologic, mediu, social și creativ. Dinamica de bază a intrării într-o stare de flux spune că ceea ce faci ar trebui să fie destul de provocator pentru a testa abilitățile tale dar nu într-atât încât să te copleșească. Ar trebui să aibă feedback imediat, un factor de risc, concentrare și implicare profundă în respectiva activitate.

Citește și:

3. Aplică zilnic Formula Excelenței

Cei mai mulți oameni își trăiesc viața zilnică într-o manieră care îi seacă de energie, îi privează de dopamină și crește nivelul de stres, fiindu-le astfel imposibil să își acceseze potențialul.

De aceea este important să te cunoști și să afli ce activități, obiceiuri, alimente, oameni te energizează, te inspiră, te susțin să îți manifești potențialul. Printre obiceiurile care nu dau greș se află somnul odihnitor, dușurile reci, postul intermitent în asociere cu alimente bogate în proteine și conținut scăzut de grăsimi saturate, sportul și meditația. Experimentează până când găsești Formula Excelenței pentru tine.

Foto by Monkey Business Images

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.