Setari Cookie-uri

5 lecții de la 2018

Iată care au fost cele mai importante lecții ale anului 2018 pe care ți le împărtășesec și ție pentru că, nu-i așa, îvățăm unele de la celelalte. 

Ca la fiecare sfârșit de an, privesc cu recunoștință în urmă la cele 364 de zile care s-au scurs și mulțumesc. Pentru oameni, bucurii, oportunități dar mai ales, pentru lecții. Fără ele, nu aș putea evolua. Iată care au fost cele mai importante lecții ale anului 2018 pe care ți le împărtășesec și ție pentru că, nu-i așa, îvățăm unele de la celelalte.

1. Adevărul eliberează. Dacă ai crescut într-o familie obișnuită, la fel ca și mine, probabil că ți-a fost inoculată credința că, pentru a fi acceptată și iubită, este necesar să faci pe placul celorlalți, să te porți într-un anumit fel. Ți-ai creat o mască pe care o porți zilnic încât ai ajuns să te identifici cu ea și a cărei purtare îți consumă o bună parte din energie. Uneori, îți este teamă să spui ceea ce crezi sau să recunoști ceea ce ai făcut pentru că nu dorești să generezi conflicte sau să superi pe cineva. Mai devreme sau mai târziu însă, adevărul iese la iveală. Și, în afară de asta, chiar îți dorești lângă tine persoane care nu te acceptă așa cum ești?

Citește și:

2. Intuiția nu minte niciodată. Intuiția este vocea sufletului nostru, manifestată prin glasul inimii. Intuiția este calea ta de acces la rezervele de cunoaștere și informație ale Universului. Ea te avertizează atunci când ești pe cale să intri într-o încurcătură. Îți spune că o anumiă dorință se va împlini, că un anumit bărbat este nepotrivit pentru tine sau că, în sfârșit, ți-ai găsit alesul. Îți mai spune și când foamea pe care o simți este cu adevărat o nevoie a corpului tău sau emoții neprocesate. Indiferent de mesajul pe care ți-l transmite, are întotdeauna dreptate. Cu cât îi urmezi sfaturile, cu atât drumul tău devine mai lin iar sincronicitățile devin din ce mai dese.

3. Găsește partea bună a unei acțiuni sau mai bine nu o face. Orice acțiune sau gest pe care le facem din obligație sau pentru că trebui ne secătuiește de energie pentru că ne umplu de resentimente-față de persoana în cauză și de vinovăție față de noi-pentru că nu ne-am ascultat glasul sufletului. Atunci când faci ceva, fă-o din tot sufletul. Spre exemplu, poate că mama ta vrea să mergeți la cumpărături iar tu preferi să stai să citești în singura ta după-amiază liberă din săptămână. Dacă îi vei îndeplini dorința din obligație, amândouă veți avea parte de o experiență tensionată. Dacă însă vei îmbrățișa rugămintea ei ca pe un prilej de a întări relația dintre voi și de a-i oferi iubire și accepare necondiționată este posibil ca săptămâna următoare să îți dorești să o inviți tu la cumpărături.

Citește și:

4. Binele tău depinde doar de tine. Poate că ai senzația că binele tău sau succesul tău depind de anumite persoane iar teama de a le pierde te face să faci anumite compromisuri sau să lași loc de interpretări. Chiar dacă unii oameni vor să ne facă să credem că nu putem răzbi fără ei, adevărul este că binele nostru depinde doar de noi înșine, mai precis de alinierea cu forța creatoare a universului. Atunci când acționăm din inimă, cu integritate, suntem sprijinite pe calea noastră. Și chiar dacă ușă se închide, se deschid alte trei în loc.

5. Nu lăsa loc de interpretări în ceea ce faci și comunici. Aceasta este o completare a punctului patru. Intr-o lume aparent dominată de bărbați, uneori a lăsa loc de interpretări și de speranțe, a fi o fată drăguță, care nu supără, pare a fi cea mai bună soluție. Pe termen lung, nu dă niciodată rezultate. Prin urmare stabilește și comunică de la bun început care sunt parametri reali în care ești dispusă să te implici într-o relație profesională sau personală și nu lăsa loc de echivoc doar pentru a obține avantaje.

Citește și:

Foto by HTeam

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.