Setari Cookie-uri

Draga mama, cand crezi ca nu mai poti, mai poti un pic si pentru tine

Am înțeles că atunci când devii mamă se schimbă tot. Am înțeles că viața capătă alt sens și că, în mare parte, copilul devine centrul universului. Unele mămici spun că acela este momentul în care pui stop vieții tale personale și îți dedici întreaga viața copilului.

Sunt absolut convinsă că este un sentiment unic și că este cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei femei, dar în același timp nu sunt de acord să te pierzi pe tine. Ca să ai un copil fericit și să îi poți oferi tot ce are nevoie, în primul rând trebuie să fii tu o femeie fericită și împlinită. Tu ești primul lui exemplu pe care va vrea să îl urmeze, așa că fă ce ai de făcut ca să fii exemplul perfect.

Ai grijă de tine, ai grijă de mintea, inima și trupul tău, pentru că acestea trei fiind în deplină armonie, și tu vei avea numai lucruri bune și frumoase de oferit celor din jur. Să ai grijă de tine înseamnă să nu renunți la ceea ce îți place să faci, să nu renunți la tine, să nu renunți la a fi femeie.

intr-o lume plina de mamici ramai femeie

Știu că de acum ești mămică full-time, 24 de ore din 24 de ore pentru următorii 18 ani, pe puțin, dar hai să vedem care sunt acele câteva mici activități pe care le poți introduce în programul tău zilnic, astfel încât să nu te pierzi ca femeie:

Citește și:

1. Hidratează-ți corpul. Știu că sunt multe femei care susțin că nu au timp de așa ceva, și poate că în mare parte au dreptate, dar îmi permit momentan să le contrazic puțin. Copilul adoarme la un moment dat, poate jumătate de oră, poate o oră, timp în care tu dai fuga în baie și îți rezervi 15 minute de răsfăț: un duș vivifiant și un masaj rapid cu crema ta preferată hidratantă. Nu îți ia mai mult de 15 minute să faci asta, iar eu zic că se găsește timp dacă îți dorești cu adevărat. Ideea este să nu cazi în capcana în care preferi să răsfoiești rețelele de socializare sau programele tv.

2. Mergi la salon. O dată pe lună. Meriți din plin “luxul” ăsta. O dată pe lună rezervă-ți două ore pentru: spălat și coafat păr la salon, manichiură și pedichiură. O astfel de terapie te va scăpa de mai mult de jumătate din stresul acumulat și te vei întoarce acasă ca o mămică fabuloasă. Până și copilul tău va remarca schimbarea  Să nu mai vorbim de soțul tău, care își va reaminti de femeia superbă de care s-a îndrăgostit. Nu opta pentru aceste servicii acasă, îți face bine să ieși puțin în lume, chiar dacă asta înseamnă să mergi până la colțul blocului.

Citește și:

3. Poartă haine care te ajută să te simți bine în pielea ta. Dacă ești mămică, asta nu înseamnă că ești nevoită să îți petreci ziua îmbrăcată în pijamale sau în haine pătate de mâncare de bebe sau descusute. Primii pași de cum te-ai trezit: pregătește-ți cafeaua, spală-te cu apă rece pe față, renunță la pijamale și bea cafeaua îmbrăcată în cele mai confortabile haine de casă. Hidratează-ți fața cu o cremă de zi, rimelează-ți genele cu mascara și dă-te cu un strop de parfum. Este suficient să te simți feminină și să radiezi de fericire.

4. Fă cumpărături online. O dată pe lună acordă-ți o oră de shopping online. Achiziționează-ți o bluză nouă, o rochie, un ruj într-o nuanță îndrăzneață, un parfum... orice renaște femeia pasională din tine.

Citește și:

femeie fericita

sursa foto: shutterstock/by niguella

5. Invită-ți prietena la o cafea. Este extrem de important să păstrezi legătura cu prietenii, să rămâi în contact cu oamenii. Roagă-ți soțul, mama, sora, verișoara sau chiar vecina să aibă două ore grijă de prichindelul tău, timp în care tu să ieși la o cafea cu cea mai bună prietenă. Ai nevoie să ieși din lumea ta de acasă, ai nevoie să vorbești despre altceva, să vezi lume nouă, să respiri alt aer.

6. Ia cina cu soțul în oraș. Tu și soțul tău aveți clar nevoie de câteva ore bune de intimitate. Doar voi doi, cu atingeri și sărutări, cu priviri în ochi și declarații. Din când în când să vă reîndrăgostiți unul de celălalt. Într-o seară alege tu locația, următoarea dată lasă-l pe el să te surprindă.

Citește și:

FOARTE IMPORTANT: Nu renunța la pasiunile și visurile tale!

sursa foto front page: shutterstock/by ruslan iefremov

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.