Patru pași pentru a-ți exprima întregul potențial

Patru pași pentru a-ți exprima întregul potențial

Ai simțit vreodată că în interiorul tău se află o forță uriașă, un dar care abia așteaptă să fie scos la lumină și care și-ar putea schimba viața la 180 de grade? Nu ești singura. Și nu ești singura care apoi s-a luat cu treburile zilnice și a uitat de el. Și asta pentru că în fiecare dintre noi se află un potențial uriaș. De cele mai multe ori neexploatat.

Ai simțit vreodată că în interiorul tău se află o forță uriașă, un dar care abia așteaptă să fie scos la lumină și care și-ar putea schimba viața la 180 de grade? Nu ești singura. Și nu ești singura care apoi s-a luat cu treburile zilnice și a uitat de el. Și asta pentru că în fiecare dintre noi se află un potențial uriaș. De cele mai multe ori neexploatat. Retail jobs

Dacă oamenii și-ar asculta inima și și-ar debloca potențialul, probabil că industria de self-help ar da faliment. Este minunat să poți călca pe cărbuni aprinși dar oare chiar ai nevoie de cineva care să își spună că poți pe mii de dolari pentru ca tu să poți asta? Oare nu este posibil să accesăm acest potențial doar pentru că, în sfârșit, alegem asta? Răspunsul este ba da. Insă mintea are nevoie de mici ajutoare pentru a ne sprijini în acest demers.

Primul ajutor important este motivația. Motivația nu este însă ca un tatuaj pe care ți-l faci și te trezești cu el în fiecare dimineață, la fel de frumos. Motivația se menține vie prin acțiune zilnic și dedicată. Altfel, ea dispare cu timpul și avem tendința să revenim la vechile obiceiuri.

Al doilea sprijin important constă în a avea o direcție bine definită. Nu e suficient să ai o motivație puternică. Este necesar să știi încotro te îndrepți. Altfel, motivația se va duce pe apa sâmbetei și nu vei realiza nimic din ceea ce ți-ai propus inițial cu atâta entuziasm. Fă în așa fel încât să contempli măcar cinci minute zilnic obiectivele tale.

Al treilea sprijin important constă în a cultiva o gândire pozitivă. Așa cum motivația puternică te ajută din punct de vedere emoțional, aceasta te va ajuta din punct de vedere mental. Așadar, hrănește-ți mintea cu lucruri pozitive, care te ajută să te cunoști mai bine și să evoluezi.

Al patrulea sprijin important constă în a-ți reaminti în permanență că tu ești cea care alege dacă își exprimă întregul potențial în această viață sau nu. Nimeni în afară de tine nu te poate împiedica să faci asta. Nu uita asta. Și decide să faci o schimbare acum, nu mai târziu.

Foto by Monkey Business Images via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri